Macron, Filistin ve İsrail cephesi ile temaslarda bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, devam eden çatışmalarda İsrail ve Filistin taraflarıyla temaslarda bulundu.

Macron, Filistin ve İsrail cephesi ile temaslarda bulundu
Yayınlanma:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri, Gazze ve Batı Şeria'daki durumu ele aldı. Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamaya göre, Macron ve Abbas'ın görüşmesinde insani ateşkes ve Batı Şeria'daki durum ele alındı. Macron, Batı Şeria'da Filistinli sivillere yönelik şiddeti kınayarak, İsrailli yetkililerden bu duruma son verilmesini talep etti. Açıklamada, her iki liderin Batı Şeria'yı zayıflatıcı bir adım atmamak konusunda anlaştığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Macron'un, Filistinlilerin bir devlete sahip olma isteğini karşılamak için siyasi sürecin yeniden başlaması gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Macron'un, savaşın sona ermesi ve bölgedeki barışın yeniden tesis edilmesi için Fransa'nın bütün çabalara katkıda bulunduğunu hatırlattığı belirtildi.

Netanyahu ile yapılan görüşmede ise Macron'un, Gazze'deki devam eden saldırılar nedeniyle çok sayıda sivil can kaybına dikkat çektiği, sivillerin korunması gerektiğini vurguladığı kaydedildi. Macron, bölgede derhal bir insani ateşkes sağlanması gerektiğini ve daha sonra ateşkesin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Batı Şeria'daki artan şiddet karşısında duyduğu endişeyi ve bu şiddeti kınadığını Netanyahu'ya iletti. Macron, Gazze'deki durumun bölgeye yayılmasını önlemenin önemine vurgu yaparak, Filistin meselesinde iki devletli çözümün Orta Doğu'da istikrar sağlayacağını belirtti. Macron ayrıca, Netanyahu ile Gazze'deki esirler meselesini de görüştü ve İsrail'in terörle mücadelesinde Fransa'nın dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.