Mahkeme, Navaz Şerif ‘i rüşvet almakla suçladı

Pakistan Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi, görevden alınan eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, kızı ve damadını rüşvet almakla suçladı.

Mahkeme, Navaz Şerif ‘i rüşvet almakla suçladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pakistan eski Başbakanı Navaz Şerif, kızı Meryem ve damadı Muhammed Safdar’ın Londra’daki mal varlığı ile bağlantılı olarak Rüşvetle Mücadele Mahkemesi tarafından rüşvet almakla suçlandı. Navaz Şerif’in hapse girme ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.

Mahkeme, bugün yapılan duruşmada Navaz Şerif, kızı Meryem ve damadı Muhammed Safdar’ı rüşvetle suçladı. Navaz Şerif, kızı ve damadı suçlamaları reddetti. Kızı ve damadı mahkemede hazır bulunurken eşi kanser tedavisi için İngiltere’de bulunan Navaz Şerif’in vekili, mahkemeye katıldı.

Navaz Şerif’in görevden alınma süreci 2016 yılında Panama belgelerinde çıkan, Navaz Şerif’in kızı ve iki oğlunun İngiliz Virgin adalarında offshore şirketleri bulunduğu ve bu şirketler adına Londra’da lüks daireler aldığı haberleri yer almıştı. Anayasa Mahkemesi önce Navaz Şerif’i Başbakanlık görevinden almış ve ailesinin zenginliğinin soruşturulması isteğinde bulunmuştu.

Harcamalarının geliri ile orantılı olmaması sebebiyle Anayasa Mahkemesi tarafından görevden alınan 67 yaşındaki Navaz Şerif, halen Pakistan Müslüman Partisinin (PML-N) başkanlığını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.