Notre Dame Katedrali'nde yangın

Fransa'nın başkenti Paris’in her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen en ünlü yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı.

Notre Dame Katedrali'nde yangın
Yayınlanma:
Güncelleme:

Paris'in en ünlü yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali'nin çatısında yangın çıktı. Alev alev yanan katedralin çatısının restorasyon sürecinde olduğu ve yangının onarım çalışmaları sırasında çıkmış olabileceği tahmin ediliyor. Hızla çatıyı saran alevleri söndürmek için çok sayıda itfaiye eri yangına müdahale ediyor.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Paris Notre Dame Katedrali'nde korkunç bir yangın söz konusu. Paris itfaiyesi halen yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor. Paris Piskoposluğu ile iletişim halindeyiz. Herkesi güvenlik mesafesini korumaya davet ediyorum” dedi. 

NOTRE DAME KATEDRALİ'NİN KULESİ ÇÖKTÜ

Fransa'nın başkenti Paris'te çıkan yangında Notre Dame Katedrali'nin kulesi çöktü.
Fransa'nın başkenti Paris'te her yıl yaklaşık 13 milyon turistin ziyaret ettiği en ünlü yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali'nin çatısında yangın çıktı. Olay yerine gelen yüzden fazla itfaiye erinin müdahale ettiği yangında katedralin kulesi çöktü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da olay yerine gideceği öğrenildi.
Polisin olay yerine giriş çıkışları kapattığı belirtildi.  

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.