Rusya'dan Türkiye'ye çağrı

Rusya, Türkiye'ye pilot Peşkov'un ölümünü objektif şekilde araştırma çağrısında bulundu

Rusya'dan Türkiye'ye çağrı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Türk hükümetine Rus pilotun ölümünü objektif ve şeffaf bir şekilde araştırması ve suçluları cezalandırması çağrısında bulunduğunu bildirdi. Zaharova, Türk basını ve sosyal paylaşım sitelerinden edinilen bilgilere göre İzmir Savcılığının 24 Kasım 2015'de Rus pilotun ölümüyle ilgisi olan Alparslan Çelik'e soruşturma açılmasını reddettiğinin öğrenildiğini belirtti.

Zaharova konuyla ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bu karar kanıtların yetersizliği ve Çelik'in suç ortaklarının yakalanmamasıyla açıklanıyor. Türk kolluk kuvvetlerinin bu tavrı endişe ve kafalarda birçok soru uyandırıyor. Genel olarak, Türk adaletinin isteyerek ağır bir suçu işlediğini kamuoyu önünde ilan eden bir kişinin suçunu düşürmeye çalışıyor gibi görünüyor. Yaşananlarda hiçbir şekilde şeffaflık yok. Ankara suçun bir kısmını üstlenmekten kaçıyor, çünkü buna özellikle onun eylemleri, korkak ve hain eylemleri uçağın düşmesine ve Rus pilotun ölümüne sebep oldu.

Bu sebepten dolayı, Rusya Türk hükümetini Rus pilotun ölümünde suçu olan herkesin bulunması ve cezalandırılması için gerekli önlemleri almaya çağırıyor. Konu sadece Alparslan Çelik'ten ibaret değil, bu olayda yer alan ve onun emrinde olan herkesi kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.