Sahte hemşire hapis cezasına çarptırıldı

Hollanda'da mahkeme, Den Bosch şehrindeki bir hastanede hemşire olarak işe başlayan 27 yaşındaki Hollandalı hakkında 450 gün hapis cezası verildi.

Sahte hemşire hapis cezasına çarptırıldı
Yayınlanma:

Den Bosch kentindeki mahkemeden yapılan açıklamada, "sahte hemşirenin" diploması olmamasına ve gerekli eğitimi almamasına rağmen Covid-19 pandemi döneminde Jeroen Bosch Hastanesi'nde hemşire olarak çalıştığı ortaya çıktı. Açıklamaya göre, "sahte hemşire" 20 Mart - 9 Nisan 2020 tarihleri ​​arasında hastanenin acil, yoğun bakım ve Covid-19 hasta birimlerinde görev yaptı ve bazı tıbbi işlemleri gerçekleştirdi. Açıklamada, "sahte hemşirenin" hastalara iğne yaptığı, ilaç ve morfin uyguladığı ve "hastaların sağlığı için ciddi tehlike" oluşturduğu ortaya çıktı. "Sahte hemşire"nin hastane için temin ettiği tıbbi cihazı 25 bin euroya satmaya çalıştığı da paylaşıldı.

Durumun hastane tarafından fark edilmesinin ardından, “Savcılığın 2 yıl hapis cezası istediği "sahte hemşire"nin, mental problemlerinin varlığı ve çalıştığı dönemde herhangi bir hastanın zarar gördüğünün ispatlanamaması sebebiyle cezasının alt sınırdan verildiği bildirilen açıklamada, "sahte hemşire"ye 5 yıl boyunca sağlık sektöründe çalışma yasağı getirildiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.