Sisi: "Orta Doğu'da istikrara karşı gerçek tehdit Gazze'ye yönelik savaştır"

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Orta Doğu'da yaşanan istikrarsızlığın en büyük tehdidinin, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırısı olduğunu vurguladı.

Sisi: "Orta Doğu'da istikrara karşı gerçek tehdit Gazze'ye yönelik savaştır"
Yayınlanma:

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sisi, son aylarda bölgede yaşanan çatışmaların ve masum sivillerin ölümüyle sonuçlanan acı tablonun endişe verici olduğunu ifade etti.

Sisi, bölgedeki durumun çok kritik ve tehlikeli olduğunu belirtti, halkların geleceğinin gerçek bir tehdit altında olduğunu vurguladı. Özellikle Gazze'deki saldırıların devam etmesinin, bölgedeki istikrarı ciddi şekilde tehdit ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Sisi, görüşmede Gazze'de derhal ateşkes sağlanması, zorla göçe ve açlığa son verilmesi, bölgeye insani yardımların sürdürülebilir ve etkin bir şekilde ulaştırılması gibi konuların ele alındığını belirtti. Ayrıca Filistin devletinin uluslararası tanınması ve Birleşmiş Milletler'de tam üyelik için yapılan çabaların da değerlendirildiğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.