Tarihin en sıcak günü 3 Temmuz'da yaşandı!

3 Temmuz’da Küresel ortalama sıcaklık 17,01 derece olarak ölçüldü, dünyada tüm zamanların en sıcak günü olarak rekor kırdı. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), El Nino koşullarının başladığını bellirtti.

Tarihin en sıcak günü 3 Temmuz'da yaşandı!
Yayınlanma:

3 Temmuz’da Küresel ortalama sıcaklık 17,01 derece olarak ölçüldü, dünyada tüm zamanların en sıcak günü olarak rekor kırdı. Bir önceki rekor 16,9’la 2016 yılının ağustos ayında ölçülmüştü. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), El Nino koşullarının başladığını belirtti.

DÜNYADA SICAKLAR SEBEBİYLE CAN KAYIPLARI YAŞANDI

Tüm dünyada aşırı sıcak hava dalgalarının tüm etkisini gösterdiği bu zamanlarda 3 Temmuz bu zamana kadar ki olan süreçte en sıcak günü olarak kayıtlara geçti. Son zamanlarda ABD sıcak hava dalgasının etkisinde bulundu. Çin 35 dereceyi geçen sıcaklıklarla mücadele ediyor. Hindistan’da etkisi altına alan yüksek sıcaklıklar 150’yi aşkın can kaybına sebep oldu.

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, Zehek ve Hirmend şehirlerinde sıcaklık 50 dereceye ulaştı.

WMO EL NİNO KOŞULLARININ BAŞLADIĞINI DUYURDU!

Bugün,Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) El Nino koşullarının başladığını belirtti. Koşulların küresel sıcaklık artışına hız kazandıracağını bildirilen WMO'a açıklamasında, hava koşullarından dünyanın farklı bölgelerinin de etkileneceğini belirtirken, erken uyarı sistemlerinin can güvenliğini için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.