İlhami Şahin

İlhami Şahin

EBA VE UZAKTAN EĞİTİMDE İLK GÜN

EBA VE UZAKTAN EĞİTİMDE İLK GÜN

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, 23-27 Mart'ta gerçekleştirilecek uzaktan eğitim  hakkında hemen hemen her gün detaylı açıklamalarda bulunup kamuoyunu aydınlatmakla beraber hem öğrenci ve velilerin  hemde eğitim camiasının ( idareci, öğretmen, eğitim danışmanı ) ve özel öğretim kurum yetkililerin akılların ki soru işaretlerini gideriyor. MEB, Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştığını ,  devamlı iletişim halinde olduğunu ve süreci hassasiyetle takip ettiği izlenimiyle beraber  eğitim sürecinin bundan sonra ki seyri için de topluma güven veriyor.

Bakanlığın yaşanacak tüm durumlar için  alternatif eğitim  planları olduğu anlaşılıyor.  MEB,in Sağlık Bakanlığından  alınan tüm bilgiler ışığında alternatif eğitim  planlardan  duruma en uygun olanı ile  hareket edileceği anlaşılıyor. Konunun, tamamen  sağlık olması ve dünyada yarattığı etkiyi göz nüne aldığımızda hata kabul etmediği net olarak karşımıza çıkıyor.  Şuan  sıklıkla  sosyal medyada, gazetelerde, televizyonlarda  hemen hemen tüm alanlarda  sağlık uzmanlarının  altını çize çize belirttikleri   “sosyal mesafenin”  corona virüsünü önlemede ve sağlıklı kalmada  ne kadar  etkili olduğu göz önüne alınırsa, sosyal mesafeyi arttırmak için  eğitim öğretimin okul dışında yapılması şüphesiz duruma uygun en doğru karar. Çünkü çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha önemli.

Açıklamalarda şu an itibariyle YKS ve LGS tarihlerinde bir değişiklik olmadığı ama Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelere göre yeni kararların  alınabileceği kanaati yaratıyor. Sağlıkla  ilgili o günkü şartlarda  tedbir alınması yönünde bir görüş oluştuğunda yeni  sınav tarihleri belirlenebileceği  anlaşılıyor.

Pazartesi gününün ilk dersini saat 09:00’da Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK verecek.

Pazartesi başlayacak olan uzaktan eğitim  televizyon içeriği şeklinde ve internet destekli çalışmaların yer aldığı EBA sistemi üzerinde yürüyecek.

Özel öğretim kurumları arasında  kendi alt yapısını tamamlayamamış olan kurumların öğrencileri de  gerek uzaktan eğitimden gerekse EBA’dan yaralanabilecekler.

Öğrencinin ders yayınlarının olduğu saat dilimlerinde katılamadığı veya kaçırdığı derslerin gün içinde tekrar saatleri  olacak. Öğrenciler bu şekliyle katılamadığı derslerinden telafi yapma şansı bulacak.

YKS ve LGS hazırlanan öğrencilerine  yönelik kapsamlı  konu anlatımı  ve soru paketleri  hazırlandığı  anlaşılmakta ve pazartesiden itibaren sınava hazırlanan öğrenciler istifade edebilecek.

Uzaktan eğitim sürecinde , sınıf müfredatlarına uygun hareket edileceği ve konu anlatımının  yapılacağı  fakat öğrencilerin sınavlarda  yüzyüze eğitime kadar işledikleri konulardan sorumlu olacakları anlaşılıyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlhami Şahin Arşivi