AYBÜ’de depremzedeler için spor etkinliği düzenledi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı koordinasyonuyla, depremzede çocuklar için öğrenci ve öğretim elemanları gönüllü olarak harekete geçti.

AYBÜ’de depremzedeler için spor etkinliği düzenledi
Yayınlanma:

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı koordinasyonuyla, depremzede çocuklar için öğrenci ve öğretim elemanları gönüllü olarak harekete geçti. Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) misafir edilen çocuklar için sportif etkinlikler düzenleniyor.

Son dönemde Türkiye'yi etkisi altına alan deprem felaketi, özellikle çocuklar üzerinde derin bir etki bıraktı. Ankara Esenboğa Külliyesi içerisinde yer alan KYK'da, bu doğal afetin ardından geçici bir barınak haline geldi. Bu süreçte, KYK'da misafir edilen çocukların yaş ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak eğitsel oyun temelli sportif etkinlikler aracılığıyla ruhsal destek süreçlerine ve sosyal bütünleşme düzeylerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen bu etkinlikler, gönüllü öğrenci ve öğretim elemanları tarafından gerçekleştiriliyor. Çocukların yaş ve gelişim düzeyleri göz önünde bulundurularak tasarlanan sportif etkinlikler, özellikle eğitsel oyunlar ve takım sporları üzerine odaklanıyor. Bu sayede, çocuklar hem bedensel olarak aktif oluyor hem de birlikte çalışma, dayanışma ve iletişim becerilerini geliştiriyorlar.

Etkinliklerin amacı, çocukların depremin yarattığı stres ve travmayı atlatmalarına yardımcı olmak. Sportif etkinliklerin yanı sıra, çocukların psikolojik desteklerine yönelik çalışmalar da yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında, çocukların duygu ve düşüncelerini ifade edebilmeleri için uygun ortamlar oluşturuluyor. Böylece, çocukların ruhsal destek süreçleri de desteklenmiş oluyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.