Çankaya 2. Kitap Buluşması başlıyor

Çankaya Belediyesinin, Toplumsal Araştırmalar ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlediği Çankaya 2. Kitap Buluşması, 13 Aralık'ta başlıyor.

Çankaya  2. Kitap Buluşması başlıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çankaya Belediyesinin, Toplumsal Araştırmalar ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlediği Çankaya 2. Kitap Buluşması, 13 Aralık'ta başlıyor. 50'den fazla yayın evinin katılımıyla 13 - 22 Aralık tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek 2. Kitap Buluşmasında; kitaplar ve yazarlar Başkentli edebiyat severlerle bir araya gelecek.

Çankaya Kitap Buluşması’nın ikincisi Çankaya Belediyesi - Toplumsal Araştırmalar ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle 13 - 22 Aralık tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başlıyor. Çankaya’nın tek kitap fuarı bu yıl da 50'den yayınevi ve binlerce kitaba ev sahipliği yapmasının yanı sıra yazarları da söyleşi ve imza günleriyle Başkentli sanatseverlerle buluşturacak. Yayınevlerinin stant kirası okurların ise giriş ücreti ödemeyecekleri Çankaya Kitap Günleri’nin bu yılki teması “Hadi Buluşalım" oldu. Giderek daha çok ticarileşen kitap fuarlarının yerine okurla yazarın, yayıncıyla yazar adaylarının yüz yüze  buluşmalarını ve tanışmalarını amaçlayan fuara 50'den fazla yayınevi binlerce kitabıyla katılacak.

30 PANEL VE İMZA GÜNLERİ
10 gün sürecek Çankaya Kitap Günleri boyunca şiirden romana, edebiyat kuramından felsefeye, kadından siyasete geniş bir yelpazeye yayılan 30 panel ve söyleşi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Başkentlilerle buluşacak. Bu yıl fuarın "onur yazarı" Latife Tekin olurken; Tekin 14 Aralık günü “Kuşaktan Kuşağa Edebiyat” paneli ve imza günüyle Çankayalılarla bir araya gelecek. Tekin'e panel ve imza gününde Gürsel Korat, Pelin Buzluk, Melike Uzun ve Fadime Uslu gibi günümüz edebiyatının önemli isimleri eşlik edecek.

EDEBİYAT MEKTUPLARI SERGİSİ
Çankaya Kitap Günleri, bu yıl şiire ve şiir kitabı yayıncılığına da geniş bir yer ayırıyor. Küçük İskender şiiri üzerine bir panel, Mustafa Irgat ve Ahmet Güntan şiirleri üzerine ise iki söyleşinin yer alacağı fuar bir de sergiye ev sahipliği yapacak. Cemal Süreya, Turgut Uyar, Hasan Hüseyin Korkmazgil, İlhan Berk gibi büyük şairlerimizin birbirlerine yazdıkları mektupların orijinallerinin sergileneceği sergi, fuar boyunca edebiyat severleri konuk edecek.

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER
2. Çankaya Kitap Buluşması'nın asıl konukları ise Başkentli çocuklar olacak. Kitap Günleri haftasında 7- 12 yaş grubu çocuklara yönelik edebiyat, felsefe, sanat üzerine 7 ayrı atölye düzenlenecek. Belediye, bu atölye ve etkinliklere, öğrencilerin ücretsiz ulaşımını sağlayacak.

KİTAP BULUŞMASINA DAVET
Çankaya Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen kitap fuarının okur profili yüksek bir kent olan Ankara için önemine dikkat çeken Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ankara’nın adına yakışan bir kitap fuarı yoktu. Bu önemli eksikliği gidermek adına bir ilke imza atarak TAKSAV işbirliği ile kitap fuarımızı ikinci kez düzenliyoruz” dedi.

 

Geçtiğimiz yıl 10 binden fazla kitapseveri Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde buluşturduklarını söyleyen Taşdelen, fuara tüm Ankaralıları ve kitap severleri davet etti. Çankaya Belediyesi olarak yazarları, yayıncıları, kitap dostlarını bir araya getirdiklerini söyleyen Başkan Taşdelen şöyle devam etti:

 

“Çankaya ilçemizde sadece Ankara’nın değil, tüm Türkiye’nin edebiyata, kitaba en düşkün insanları yaşıyor. Aynı zamanda bir üniversite ilçesi olan Cumhuriyetin kalbi Çankaya, genç nüfusuyla sanata, edebiyata ve birlikte üretmeye çok yatkın. Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankaralıların kolaylıkla ulaşabilecekleri, Kızılay’ a yürüme mesafesindeki konumuyla böylesi edebiyat sempozyumu niteliğinde bir kitap buluşması için ideal bir sanat merkezi. 

Günümüzde her alanda olduğu gibi edebiyat, sanat ve kitap okuryazarlığı da endüstrileşme kıskacı altında. Kitap fuarları yüksek stant ücretleriyle yayıncıları zorluyor, okurlar ise kitaba ve yazarlarına ulaşabilmek için fuar alanlarına giriş ücreti ödemek zorundalar. Bu kıskaç, okuru internet üzerinden kitap almaya itiyor ve sanal alışveriş okurla yazarın yüz yüze gelebilmesini, söyleşip, tartışabilmesini ortadan kaldırıyor. Stantları dolaşarak, kitap kapaklarına dokunarak, sayfalarını çevirerek kitap seçmek ve almanın keyfini hem yayıncının hem de okurun yaşamasına aracılık etmeyi belediyecilik anlayışımızın gereği olarak gördük. Katılımcı yayınevleri de Çankaya’ da gençler için kurmak üzere olduğumuz Gençlik Kütüphanesi’ni destekleyecekler. Daha çok kitap, daha çok okur, daha çok yazar aydınlık bir ülkenin geleceğidir. Bu amaçla herkesi  kitapla buluşmaya ve duygu, düşünce ve gelecek hayalinde ortaklaşmaya davet ediyoruz.”


BULUŞMANIN TAKVİMİ
Bu yıl daha da büyüyerek gerçekleşen Çankaya 2. Kitap Buluşması'nın ayrıntılı etkinlik takvimi ise şöyle:

İMZA GÜNLERİ
14 ARALIK 12:00 - 20:00
Latife Tekin, Şeref Pınarbaşı, Adil Gülvahapoğlu, Uğurcan Akyüz, Evrim Şencan Gürtuna, Haydar Şahin, Fatıma Özcan, Yeliz Demirci, Ayşe Beden Decan, Hasan Kıyafet, Zafer Balaban, Faruk Emre Özünlü, Hasan Atmaca, Gökçe Atabek, Alper Sezener, Necla Akdeniz, Akın Çubukçu, Hamit Geylani

15 ARALIK 13:00 - 19:00
Şebnem Balevi, Nusret Ertürk, Üzeyir Altınkanat, Uğurcan Akyüz, Gökdal Okay, İlknur Ergin, Kemal Bülbül, Nurhan Taşhan, Can Gazalcı, Edebiyatist dergisi yazar ve çizerleri, Akın Çubukçu, Dr. Ahu Ünsal Batum, Alp Altınörs, Hamit Geylani

16 ARALIK 13:00 - 19:00
Necdet Neydim, Cumhur Turan, Nihat Taydaş, Mehmet Alkan, Türkkaya Ataöv, Perihan Metin, Hasan Çerçioğlu, Ertuğrul Aladağ

17 ARALIK 13:00 - 19:00
Cumhur Turan, Nezaket Adıgüzel, Mehmet Alkan, Türkkaya Ataöv, Anıl Çeçen, Yıldırım Kaya, Hasan Çerçioğlu

18 ARALIK 13:00 - 19:00
Cumhur Turan, Bahtiyar Türker, Mehmet Alkan, Türkkaya Ataöv, Evin Okçuoğlu, Hasan Çerçioğlu, Mehtap Temiz

19 ARALIK 13:00 - 19:00
Gaye Dinçel, Cumhur Turan, Nihat Taydaş, Mehmet Alkan, Türkkaya Ataöv, Perihan Metin, Evin Okçuoğlu, Yaşar Seyman

20 ARALIK 13:00 - 19:00
Şahika Yaman Bayram, Cumhur Turan, Hasibe Ayten, Mesut Özcan, Aysel Timuroğlu, Mehmet Alkan, Türkkaya Ataöv, Evrim Alkış Demirel, Evin Okçuoğlu, Mustafa Gazalcı

21 ARALIK 12:00 - 19:00
Can Terzier, Hasibe Ayten, Mesut Özcan, Aysel Timuroğlu, Çağın Özbilgi, Burak İhsan, Oğuz M. Tanaydın, Ayhan Dirim, Mehmet Ekinci, Burhan Kum, Filiz Kerestecioğlu, Mehmet Alkan, Türkkaya Ataöv,  Serap Yeşiltuna, Yekta Güngör Özden, Hanri Benazus, Pınar Ayhan, Necla Buyan, Gemi Öyküleri Dergisi yazarları, Songül Eski, Mustafa Gazalcı, Servet Taşdelen, Casim Gürbüz, İbrahim Varlı, Mehlika Mete, Mehtap Temiz, İlay Bilgili, Bilal Şimşir

22 ARALIK 12:00 - 19:00
Murat Moroğlu, Hasan Rüzgar, Bahtiyar Türker, Selda Öztürk, Huzeyfe Karabay, Muhammet Coşkun, Nurettin Özdoğan, Furkan Daşkın, Mehmet Alkan, Türkkaya Ataöv, Serap Yeşiltuna, Hanri Benazus, Gökçe Atabek, Türkhan Bozkurt, Salih Coşkun, Ayhan Ün, Casim Gürbüz, Mustafa Balbay, Bilal Şimşir

PANELLER VE ATÖLYELER
14 ARALIK CUMARTESİ
SAAT 13:00
Mustafa Irgat’ ın Aitsiz Kimliği - Liman Mehmetcihat

SAAT 14:00
Zafer Balaban
Hermetik Felsefenin 7 Temel İlkesi Işığında Nefes Almak: KYBALION

SAAT 15:00
Ahmet Güntan’ ın Türk şiirine Parçalı Ham’ ı - Fatma Nur Türk
50.yılında komünist imam - Hasan Kıyafet

SAAT 17:00
TAKSAV, Açılış paneli
"Kuşaktan Kuşağa Edebiyat"
Latife Tekin, Gürsel Korat, Pelin Buzluk, Melike Uzun, Fadime Uslu, Selçuk Candansayar

SAAT 18:00
Edebiyatta Kaotik Farkındalık ve Kaotika - Gediz Akdeniz, Necla Akdeniz, Korkut Akın


15 ARALIK PAZAR
SAAT 13:00
Türkiye’ de Kitap Editörlüğü - Gökhan Coşkun, Can Gazalcı

SAAT 14:00
- Türkiye’de Çağdaş Edebiyat Dergiciliği - Gökhan Coşkun, Reha Kip, Ekin Başak, Galip Çağ

- Okuma Kültürü ve Yeni Sınav Sistemi - Dr. Ahu Ünsal Batum

SAAT 16:00
Puşkin’ den Çehov’a Rus edebiyatında kahramanın dönüşümü - Fırat Sözeri

SAAT 18:00
Küçük İskender ve Şiirinin Anlamı - Ahmet İlhan, Ertuğrul Meşe, Halim Şafak

16 ARALIK PAZARTESİ
SAAT 13:00
Necdet Neydim - Durucuk cuk cuk Antimasal kitabı ve şiir söyleşisi

17 ARALIK SALI
SAAT 13:00
Kelimelerle Oyun Atölyesi - Gergedan Miçi ile Kelime Avı - Pınar Yazgan - 7- 10 yaş Dinozor Çocuk Etkinliği

SAAT 18:00
Hegel ve Marx’ tan Frankfurt Okuluna - Güçlü Ateşoğlu, Kurtul Gülenç

18 ARALIK ÇARŞAMBA
SAAT 11:00
Çocuklarla Felsefe Atölyesi: Sesim Benim - Mehtap Temiz - 5- 6 yaş

SAAT 13:00
Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi - Kentsel Dönüşüm
Gül Çandır Saç, Deniz Gürsoy - Dinozor Çocuk Etkinliği 7-10 yaş

SAAT 18:00
Hiciv Geleneği - Cafer Şen

SAAT 19:00
Atom matom üzerine - Veysel Ogulcan, Mahir Taşyurt

19 ARALIK PERŞEMBE
SAAT 13:00
Gaye Dinçel Çocuklar kitap kapağı tasarlıyor
Çocuklar “Kim Bu Konuşan” kitabının kapağını tasarlayacaklar 7-10 yaş

SAAT 18:00
Kadın ve Edebiyat - Yaşar Seyman, Onur Bütün

20 ARALIK CUMA
SAAT 13:00
Şahika Yaman Bayram - Çocuklar ile Sanat ve Drama - 7-10 yaş

SAAT 18:00
Edebiyatçı Mektupları
Ahmet Özer, Nihat Taydaş, Mesut Özcan, Adnan Gerger, Hasibe Ayten, Nilgün Çelik

21 ARALIK CUMARTESİ
SAAT 13:00
Çocuk Edebiyatı ve Çocuk Felsefesi Sarmalı - Mehlika Mete, Mehtap Temiz

SAAT 14:00
Efsane Dekan Cevat Geray
Ruşen Keleş, Cemal Talu, Meral Uysal, Hasan Hüseyin Doğan

SAAT 16:00
Türkiye Toplumunun Krizi
Duygu Tanış Zaferoğlu, Necmi Erdoğan, L. Doğan Tılıç

SAAT 18:00
Neoliberalizmin İflası ve Halk İsyanları
Fikret Başkaya


22 ARALIK PAZAR
SAAT 14:00
Gentile Bellini’nin Resimli Konstantiniyye Günlüğü
Burhan Kum

SAAT 15:00
İhsan Eliaçık Söyleşisi
Kesin İnançlılık, Demokratlık ve Müslümanlık

SAAT 16:00
Soğuk Savaş, Antikomünizm ve Türkiye de Siyaset
Fatih Yaşlı

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.