Çavuşculu, öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak oldu

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü öğrencilerinin mezuniyet sevincine ortak oldu.

Çavuşculu, öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hacı Bayram Veli Üniversitesi 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine katılan Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü öğrencilerinin mezuniyetini  tebrik ederek, “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz büyük bir heyecanla mezun oluyorlar. Yeni bir hayat onları bekliyor. Bugün burada hem hüzünlüler hem de sevinçliler. Bazıları akademik kariyer yapacak, bazıları ise hemen meslek hayatına atılacak. Bugün hayatlarının önemli bir dönemini tamamlayan ve yeni bir döneme adım atan  tüm mezun gençlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyor ve bizlerle gönül bağlarını koparmamalarını istiyorum. Sevdiğiniz işi yapmak önemlidir ancak seçtiğiniz mesleğe ilişkin iyi bir eğitime de ihtiyaç duyuluyor. Bu anlamda Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü'nde iyi bir eğitim aldığınıza inanıyorum. Bizler de oda olarak öğrencilerimizin mesleklerinde gelişmelerini sağlamak ve ufuklarını açmak, vizyonlarını geliştirmek  için gerekli adımları attık, okul sektör işbirliği anlayışıyla tecrübe edinebilmeleri için olanaklarımız kapsamında destek olduk. İnşallah mezun olan genç meslektaşlarımızın bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecek, elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya çalışacağız. Sektörümüzün her zaman nitelikli kuyumculara ihtiyacı var. Başarıları daim olsun. Kuyumculuk sektörümüzün, iş dünyasının  ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını en iyi şekilde yetiştiren kıymetli öğretim görevlisi hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde toplanan mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı ve bugünün coşkusunu yaşadı.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü mezun öğrencilerinden Rabia Abaka ise "Bizler öğrenciler olarak her zaman elimizden gelenin en iyisini yapıp, teorik derslerimizin yanı sıra tecrübe de  kazanmaya çalıştık. Staj yaptığım dönemlerde  usta çırak ilişkisini yakinen gördüm ve teorik olarak bu işin eğitiminin alınması gerektiğinin ne kadar doğru ve avantajlı olduğunu, sevdiğim meslekle ilgili bu bölümde okumakla da ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım. Bilgi ve tecrübeleri ile bize yön veren kıymetli hocalarımıza, desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz sektörümüzün önemli ismi Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Sayın Hasan H. Çavuşculu'ya şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum." ifadeleri ile görüşlerini aktardı.

Çavuşculu, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü öğrencilerine tebrik ve başarı dileklerini ileterek çiçek takdiminde bulundu ve ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Pınar Göklüberk Özlü, Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Meral Büyükyazıcı, Bölüm Başkan Yardımcıları; Dr. İlknur Kamiloğlu ve Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Özdemir'in de aralarında bulunduğu akademisyenler ve mezun öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı karesinde yer aldı.  

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.