Çiğdemim Derneği’nde yeni Seymenler yetişiyor

Çiğdemim Derneği üyeleri Seymenlik geleneğini öğreniyor. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube ve Çiğdemim Derneği işbirliğiyle verilen eğitim ile Ankara’nın kültürel değerlerini özümsemiş yeni Seymenler yetişiyor.

Çiğdemim Derneği’nde yeni Seymenler yetişiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çiğdemim Derneği üyeleri Seymenlik geleneğini öğreniyor. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube ve Çiğdemim Derneği işbirliğiyle verilen eğitim ile Ankara’nın kültürel değerlerini özümsemiş yeni Seymenler yetişiyor.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube ve Çiğdemim Derneği işbirliği ile dernek üyelerine geleneksel Ankara kültürünü ve oyunlarını içeren Seymenlik geleneği eğitimi veriliyor.

Seymenlik geleneği eğitimi, Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymeni Usta Eğitici Turhan Temur tarafından her cumartesi saat 15.00-16.30 arası Çankaya Evi Çiğdem’de gerçekleştiriliyor.

Ankara Kulübü Çankaya Şube’nin usta Seymenlerinden Turhan Temur, “Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezi’nde ve şubelerimizde eğitim çalışmalarını sürdürmekteyiz. Amacımız köklü geleneğimizin yaşatılmasına ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Sayın Metin Özaslan ve Çankaya Şube Başkanı Sayın Halil Bahadır Saka’dan aldığımız güç ve destekle şubelerimizin dışında da çalışmalarımıza, etkinliklerimize gücümüzün yettiği oranda devam ediyoruz. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube olarak bu anlamda Çiğdemim Derneği üyelerine Seymenlik geleneğini öğretmekten de büyük keyif aldığımızı belirtmek isterim.” dedi.

ANKARA’NIN YİĞİTLERİ SEYMENLER

Temur, “Seymen Ankara Efesi, Ankara Yiğidi olarak bilinir. Çiğdemim Derneği üyelerine Başkent’in tarihine, kültürüne, gelenek-göreneklerine ve folkloruna sahip çıkan, Ankaralılık bilinci geliştirilmesine çalışan eski bir Oğuz töresi olan Seymenlik geleneğini öğretmeye çalışıyoruz. Seymenlik, yalnızca oyun ve müzikten ibaret değildir. Bunların ötesinde ruh ve beden terbiyesini de içine alan, binlerce yıllık geçmişe sahip bir Oğuz geleneğidir. Eğitim süreci; oyun ve müzik eğitimi yanında, sosyal ve kültürel temel değerlerimizi de içeriyor.” diye konuştu.

Seymenler olarak 100 yıl önce olduğu gibi 27 Aralık 2019’da büyük bir heyecanla 100. yıla hazırlandıklarını belirten Temur, “Seymen, 27Aralık 1919’da Mustafa Kemal’i Dikmen sırtlarında karşılayanlarla hemşehri olmaktan gurur duyan kişidir. 27 Aralık 2019 Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100'üncü yıl dönümü. 27 Aralık'ta kutlanacak etkinliklerde ve özellikle kortejde, Çiğdemim Derneği’nde yetişen Seymenlerimizin de yer alacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

Çiğdemim Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy da yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği kısa adıyla Çiğdemim Derneğimiz; çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütmektedir. Yapılan her etkinlik ve çalışmada insanların birbirleriyle tanışmalarına ve kaynaşmalarına, böylece komşuluk ilişkilerini geliştirmeye özen gösteriyoruz. Mahalle sakinleriyle birlikte yaptığımız çalışmalarda bir toplumsal sorumluluk bilinci geliştirmeye özen gösteriyoruz. Değerlerimizin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması çok önemlidir. Seymenlik geleneği Ankara’nın, bu ülkenin temel değeridir. Bu anlamda uzun zamandır planladığımız Seymenlik geleneği eğitimlerimize başlamış bulunmaktayız. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile Seymenlik geleneğini öğreniyoruz. İlk etapda her yaştan bir grup ile başladık. Ama üyelerimizin ilgisi büyük. Seymenlik eğitime katılacak sayının artacağına inanıyorum. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka ve eğitimleri veren Seymen Turhan Temur’a teşekkür ediyorum.” 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.