Eğitime adanan bir ömür

18 yaşında başladığı öğretmenlik mesleğinde 51 yılı geride bırakan Gülşen Surat, “En büyük hediyenin yetiştirdiği öğrencilerin vatana ve millete hayırlı bireyler olduğunu görmek olduğunu” söylüyor.

Eğitime adanan bir ömür
Yayınlanma:
Güncelleme:

18 yaşında başladığı öğretmenlik mesleğinde 51 yılı geride bırakan Gülşen Surat, “En büyük hediyenin yetiştirdiği öğrencilerin vatana ve millete hayırlı bireyler olduğunu görmek olduğunu” söylüyor.

Gülşen Surat, hayatını öğrencilerine adayan bir öğretmen olarak 1971 yılında 18 yaşında başladığı öğretmenlik hayatını 51 yıldır aralıksız devam ettiriyor. 25 yıl devlette çalışıp emekli olduktan sonra özel okullarda da 26 yıldır öğretmenlik mesleğine devam ediyor.  Ankara'da öğretmenlik hayatını devam ettiren Surat, gelecek sene mesleğimin 52. yılında meslek hayatımı Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara'da noktalayacak olmanın heyecanı içinde olduğunu belirtti.

ANKARA’DA 20 YILDIR GÖREV YAPIYORUM

“Sırasıyla Edirne ve Karabük'te birer yıl, ardından Zonguldak'ta 23 yıl, oradan sonra Bartın'da 5 yıl görev yaptım ve son olarak Ankara'da 20 yıldır görev yapıyorum” diyen Surat, “Aldığı en büyük hediyenin yetiştirdiği öğrencilerin vatana ve millete hayırlı bireyler olduğunu görmek olduğunu” söyledi.

ekran-resmi-2021-10-26-10-29-58.jpg

YÜREĞİMDEKİ ÇOCUK SEVGİSİ 51 YILIN GÜCÜDÜR

Yüreğinde çocuk sevgisi olmayanın öğretmenlik yapamayacağını belirten Surat, "Sürekli sistemi değişen bir alanda eğitim süreci zor bir iştir. Çocukların çağdaş ve güncel eğitimi için öğretmenler kendilerini sürekli geliştirmek ve öğrencilerine hoşgörüyü ve sabrı göstermeleri gerekir. İşte mesleğimdeki 51 yılın temel felsefesi budur" dedi.

EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRETMENLERE KULAK VERİN

51 Yıllık öğretmen Gülşen Surat, sürekli değişen eğitim sisteminin hem öğretmenler hemde öğrenciler için büyük bir sorun olduğunu belirterek şunları söyledi, “Milli eğitim sisteminde bir yerlere gelmiş, bizler adına kararlar alan insanlara saygım sonsuz; Ama alınacak kararlarda bizim gibi yıllarını bu mesleğe vermiş, sahada olan insanlara fikirleri, önerileri sorulsa iyi olur. Sonuçta işin içinde biz öğretmenler varız. Hangi uygulama eğitim hayatımıza ne kadar faydalı olur bizler daha iyi analiz ederiz. 

ekran-resmi-2021-10-26-10-29-38.jpg

Z KUŞAĞI ÇOK FARKLI

Teknolojinin gelişmesiyle sosyal hayatın ve insan ilişkilerin değiştiğini vurgulayan Surat şöyle konuştu, “Günümüz dünyasında çok iyi, pırlanta gibi çocuklar ve gençler var; Ama öğretmen-öğrenci ilişkisini eskisi gibi koruyamıyoruz. Şimdi öğretmen-öğrenci ilişkisinden ziyade öğrenci-arkadaş ilişkisi var” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.