Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Etimesgut Belediyesi Sivil Savunma Hizmetleri Birimi koordinesinde Şehit Yahya Acar Ortaokulunda yangın tatbikatı düzenlendi.

Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tatbikata Etimesgut Belediye Başkan Vekili Cemal Satılmış, TAMGAKUT Genel Başkanı Yağız Kızılkaya, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Yangında dikkat edilmesi ve yapılması gereken hususlar anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi.

Etimesgut Belediyesi ve TAMGAKUT Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneğinin ortaklaşa organize ettiği eğitim ve tatbikatta, olası bir durumda gerçekleşecek yangında araç ve gereçlerin nasıl kullanılacağı anlatıldı. Teorik bilgilerin ardından uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, temsili olarak çıkarılan yangın ile ilk etapta yangına nasıl müdahale edileceği, dumandan etkilenilmesi sonrası kurtarma tarafından gerekli müdahalenin nasıl yapılacağı, yangın anında meydana gelebilecek yaralanmalar ve yapılması gereken ilk müdahaleler hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Yangın tüpünü doğru şekilde açamayan ve kullanamayan öğrenciler uyarılarak, yangına doğru müdahalenin önemi vurgulandı.

yangin-tatkbikati-8.jpg

Yangınlara sebep olan ihmallere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen TAMGAKUT Genel Başkanı Yağız Kızılkaya, “Yangının nedenlerine bağlı olarak güvenliği sağlamak ve alınan eğitimlerdeki bilgiler dâhilin de güvenli bir şekilde olaya müdahale etmek son derece mühim” şeklinde konuştu.

 

yangin-tatkbikati-4.png

yangin-tatkbikati-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.