İAÜ'lü Mehdi Bashiri'ye 'en iyi araştırmacı' ödülü haberi

İslam Ülkeleri Odaklı Sağlık Konusunda Ekonomik İşbirliği Kalkınma Uluslararası Kongresi tarafından en iyi araştırmacı ödülü İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Mehdi Bashiri'nin oldu.

İAÜ'lü Mehdi Bashiri'ye 'en iyi araştırmacı' ödülü haberi
Yayınlanma:
Güncelleme:

İnovasyon dünyasında yaptığı çeşitli çalışmaları da olan ve aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi İnovasyon Kulübü Başkanı olan Bashiri duygularını şu şekilde ifade etti: "Bu ödülü inovasyon dünyasında 2 senedir yapmış olduğum çalışmalar sonucunda aldım. Buranın dışında farklı yarışma ve kongrelere katılıp oralardan da ödüller aldım. İstanbul Aydın Üniversitesi benim ikinci üniversitem. İlk üniversitemde mikrobiyoloji okudum. Burada da diş hekimliği eğitimi alıyorum."

"BİRGÜN DÜNYAYI SARSACAK BİR BULUŞUM OLACAK"
Diş alanındaki ilk buluşunu bu konuda eğitim almadan önce yaptığını belirten Mehdi Bashiri, "Buluşumla ilgili danıştığım bir uzmanın bana söyledikleri hayatımı değiştirdi. Bana çevremde gördüğüm her şeyin bir fikir olabileceğini gösterdi. İhtiyaç icadın anasıdır. Ben de diş fırçasını değiştirmek istedim ve bu icadı yaptım. Daha sonra diş hekimliği bölümünü okumak istedim. Yoluma çıkan engeller beni hiçbir zaman yıldırmadı. Bütün zorluklara rağmen yoluma devam ettim ve bundan sonra da edeceğim. İnanıyorum bir gün dünyayı sarsacak bir buluşum olacak. 18 proje sahibiyim ve bu projeler sadece diş hekimliği alanıyla sınırlı değil. Tıp, özel eğitim ve medikal malzemeler alanında da çalışmalarım var" diyerek sözlerini noktaladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.