Kırşehirliler Vakfı, Kamanlı öğrencileri Ankara’da ağırladı

Kırşehirliler Vakfı “Her Şey Bir Adımla Başlar” temalı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine Ankara’nın kültürel ve tarihi mekanlarını gezdirdi.

Kırşehirliler Vakfı, Kamanlı öğrencileri Ankara’da ağırladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırşehirliler Vakfı “Her Şey Bir Adımla Başlar” temalı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine Ankara’nın kültürel ve tarihi mekanlarını gezdirdi.

Kırşehirliler Vakfı, güzel bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Kırşehirliler Vakfı Başkanı Oğuz Altın ve Başkan Vekili Sevilay Aslan’ın organize ettiği “Her Şey Bir Adımla Başlar” temalı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kaman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Ankara’nın kültürel ve tarihi mekanları başta olmak üzere; Atatürk Orman Çiftliği ve Türk Savunma Sanayi’nin kalbi olan Aselsan’ı ziyaret ettiler.

kaman3.jpg

ATATÜRK ORMAN ÇİFLİĞİ’NDE TARİHE YOLCULUK

Kaman Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Kenan Şentürk, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yusuf Özaydın ve İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Gülşen Şentürk’ün eşliğinde yapılan gezide öğretmen ve öğrencilerin ilk durağı Atatürk Orman Çiftliği oldu. Burada Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu’nda tarihe kısa bir yolculuk yapan öğrenciler; bitki seraları başta olmak üzere, çiftlikteki üretim alanlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca çiftlikte tamamen doğal olarak üretilen organik ürünleri de fabrika satış mağazasında görme imkanı buldular.

kaman6.jpg

YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARI YERİNDE GÖRDÜLER

Atatürk Orman Çiftliği ziyaretinden sonra Aselsan’ın yolunu tutan öğrenciler burada Halkla İlişkiler ve Tanıtım Sorumlusu Arman Yıldız ve kendisi de 1986 Kaman Lisesi mezunu olan Elektronik Mühendisi ve Kalite Sorumlusu Ejder Keskin tarafından karşılandı. Ar-Ge merkezinde Aselsan’ın tarihi ve üretimleri hakkında öğrencilere Arman Yıldız tarafından kısa bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra üretim tesislerindeki çalışmaları yerinde inceleme imkanı elde eden öğrenciler, M. Hacim Kamoy Üretim Holü’ndeki yerli imkanlarla üretilen Altay Tankı, Fırtına Obüsleri ve Orta ve Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar gibi Türkiye’nin en iyi savunma araçları hakkında bilgilendirildi.

sevilay-aslan.jpg

ASLAN’DAN KIRŞEHİRLİ HEMŞEHİRLİLLERİNE TEŞEKKÜR

Düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunun Avukat Sevilay Aslan, öğrencilere unutamayacakları anlar yaşanmasına yardımcı olan ve imkan tanıyan; AOÇ Genel Müdür Yardımcısı Murat Işık’a, Aselsan Elektronik Mühendisi ve Kalite Sorumlusu Ejder Keskin’e, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Sorumlusu Arman Yıldız’a, Kırşehirli Aselsan Mühendisi Duygu Özkan’a ve bu organizasyonda emeği geçen tüm Kırşehirli hemşehrilerine teşekkür etti.

kaman2.jpg

“GENÇLER İLE PARLAK BİR GELECEK İNŞA EDİLEBİLİR”

“Gençlerin, bir ülkenin en önemli serveti, gücü ve umudu olduğunun” altını çizen Sevilay Aslan, “Bir milletin yücelmesinde en önemli faktör gençliktir” dedi. Aslan, “Dünyayı anlamak, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için, daha çok okuyan, sahip olduğu bilgiyi sürekli güncelleyen, yeteneklerini geliştiren, teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olan, olayları ve gelişmeleri farklı persfektiflerden değerlendirebilen gençler ile parlak bir gelecek inşa edilebilir. Medeniyet değerlerine vakıf, toplumuna yabancı olmayan, dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, ülkesinin gelişimine katkıda bulunabilen bir nesil yetiştirmek öncelikli hedefler arasında yer almalıdır” diye konuştu.

kaman1.jpg

“AMACIMIZ FARKINDALIKLARI ARTIRMAK”

“Gelecek, sizin onu nasıl inşa etmek istediğinizdeki azim ve kararlılığınıza bağlıdır” sözünü hatırlatan Aslan, “Şehrimizin gençlerinin farkındalıklarını artırmak, gelişimini desteklemek, onların kariyer hedeflerinde yeni ufuklar açma vizyonu ile “Her Şey Bir Adımla Başlar” temalı sosyal sorumluluk projesini başlattık. Projemizin başlangıç noktası içinde; ülkemizde ve dünyada kendi alanında her geçen yıl daha yükseğe çıkan, başarılarıyla iftihar kaynağı olmaya devam eden güzide kuruluşumuz Aselsan oldu. Bu ziyaretin ilk adım olduğunu ve çok daha güzel projelere imza atacağız. Buradan bir kez daha öncelikle Aselsan yönetim kurulu üyelerine ve bununla birlikte katılım sağlayarak öğrencilerin ufuklarında farklı bir çığır açan Kırşehirli Aselsan çalışanı hemşehrilerimize teşekkür ederiz” dedi.

kaman4.jpg

kaman5.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.