LGS'ye kaç gün kaldı?

LGS sınavının tarihi yaklaşıyor, sınav ne zaman yapılacak ve başvurular nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

LGS'ye kaç gün kaldı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) tarihini açıkladı ve bu tarih öğrenciler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen bu sınavın başvuruları da öğrencilerin ve velilerin ilgi odağı haline geldi. Peki, LGS'ye kaç gün kaldı, ne zaman yapılacak ve LGS başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların yanıtları haberimizde...

LGS'ye kaç gün kaldı sorusu, öğrenciler ve aileleri arasında hızla yayılıyor. 2023 LGS başvuruları, 3 Nisan'da başlayacak ve 13 Nisan'a kadar devam edecek. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS hakkında yaptığı açıklamada, sınavın tarihinin 4 Haziran 2023 olduğunu ifade etti. Sınav başvuruları ise, deprem bölgesi haricindeki illerde 3-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

LGS sonuçları ise 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet sitesinde ilan edilecek. LGS başvurusu elektronik ortamda gerçekleştirilecek ve öğrenciler bu süreci e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden takip edebilecekler. Bilgileri güncel olmayan öğrenciler ise kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine başvurularıyla ilgili bilgi verebilecekler.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.