MEB EYT'li öğretmenler hakkında açıklama yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı özel okullarda çalışan öğretmenler, bursluluk sınavları ve deprem bölgesinde eğitim hakkında açıklama yaptı.

MEB EYT'li öğretmenler hakkında açıklama yaptı
Yayınlanma:

Özel eğitim kurumlarında çalışan EYT'li öğretmenler için Millî Eğitim Bakanlığı yeni bir karar aldı. Alınan yeni karara göre EYT'li öğretmenlerin sözleşme sorunu çözüme kavuşturuldu. Emeklilikte Yaşa Takılan öğretmenlerin bağlı oldukları kurumda çalışmaya devam etmek isterlerse "en az 1 yıllık sözleşme süresi" şartı aranmayacağı söylendi.

MEB’in aldığı karara göre EYT’li öğretmenler en az bir yıllık sözleşme imzalamadan öğretmenlik görevini sürdürebilecek.

Özel okullarda çalışan ve EYT ile emekli olan öğretmenlerle imzalanacak sözleşmelerde bu şart aranmadan görevlerini sürdürmeleri sağlanacak bir düzenleme yapıldı.

Yayınlanan resmi yazıya göre Emeklilikte Yaşa Takılan öğretmenler emekli oldukları özel okullarda yeni sözleşme imzalamaları halinde en az bir yıllık sözleşme süresi şartı aranmayacak.

MEB alınan bu kararın tebliğ ettiği resmi yazıyı tüm illere gönderdi.

BURSLULUK SINAVLARI İSTENİLEN TARİHTE YAPILACAK

MEB’in açıkladığı karara göre bursluluk sınavlarını ocak,şubat ve mart aylarında yapamamış olan özel öğretim kurumlarına valilik izinli olması şartıyla 2022-2023 ders yılı içinde istedikleri tarihte bu sınavları yapma hakkı tanındı.

DEPREM BÖLGELERİNDE EĞİTİM ÖĞRETİM

Yeni yönetmelik gereği, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Gaziantep illerinde bulunan Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde, aynı türde birden fazla kurum bulunan ve binalarının bir veya birkaçının sağlam ve dayanıklı olmadığı tespit edilen kurucular, gerekli koşulları sağlayarak aynı türdeki diğer kurumların sağlam ve dayanıklı olduğunu belgelendirdikleri binalarda 2023-2024 öğretim yılı sonuna kadar eğitim faaliyetlerine devam edebileceklerdir.
Aynı bölgede bulunan kurucular, kendi binalarının sağlam ve dayanıklı olduğunu belgelendiremezlerse, farklı bir kurucuya ait aynı türdeki başka sağlam ve dayanıklı bina da eğitim yapabilecekleri aynı süre boyunca kullanabileceklerdir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.