Milli Eğitim Bakanlığı LGS boş kontenjanların listesini açıkladı

LGS yerleştirme sonuçlarından sonra artık herkes hangi liselerde boş kontenjan var onları merak ediyor. İşte LGS kontenjanları 2018 ile ilgili tüm bilgiler açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS boş kontenjanların listesini açıkladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

LGS yerleştirme sonuçlarından sonra artık herkes hangi liselerde boş kontenjan var onları merak ediyor. Veliler çocuklarını en iyi yerleştirmek için bilgisayar başından ayrılmayıp sürekli arama yapıyor. Hangi liselerde boş kontenjan var, hangi okul ne kadar öğrenci alıyor? LGS 2018 boş kontenjan sayıları kaç? soruları oldukça soruluyor. İşte LGS kontenjanları 2018 ile ilgili tüm bilgiler.

13 Temmuz 2018 tarihi itibariyle LGS tercihlerini yapan öğrenciler bugün sonuçlara erişecek. Bu sene ilk kez uygulanan Liseye Geçiş Sınavının yerleştirme sonuçlarına göre öğrenciler istedikleri liselere yerleşecek.

KONTENJAN LİSTESİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

https://eokulyd.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in LGS 2018 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

BAŞVURULARDA EŞİTLİK OLURSA NE OLACAK?

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak. 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.