Öğretmenler kupada kapışacak

Türkiye Öğretmenler Kupası organizasyonunun tanıtım toplantısı; Ankara'da gerçekleştirildi.

Öğretmenler kupada kapışacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Öğretmenler Kupası organizasyonunun tanıtım toplantısı; Ankara'da gerçekleştirildi. Organizasyona, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TBF CEO’su Ömer Onan, bakanlık yetkilileri, öğretmen ve sporcular katıldı.

İŞBİRLİĞİ İÇİN HAZIRIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MEB'in öğrencileri geleceğe hazırlayan öğretmenlerle birlikte önemli bir kitleye sahip olduğunu belirterek, "MEB'in gerçekleştireceği her projede onlarla olmak bizim için ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluk. Her türlü iş birliği ayrı bir kilometre taşı" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin tesisleşmede önemli bir noktaya ulaştığına dikkati çeken Kasapoğlu, "Doğu, batı her noktada devasa tesisler, okullardaki tesisleşme, son 10 yıldaki derslik sayısındaki artışla spor tesislerinde büyük artış söz konusu. Spor toplumu olma yönünde, sporun tabana yayılması yönünde aşama kaydedeceğimiz çok yol var. Aile odaklı sporu geliştiremediğimiz noktada maalesef tesislerimizi yeteri kadar verimli kullanamayacağız" diye konuştu.

ogretmenler-3.jpg

GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk te konuşmasında, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız her projeyi sanki aynı bakanlık çatısı altında beraberce aynı masa etrafında çözüyormuş kadar rahat hissediyoruz. Bu bakımdan Bakanımıza hususen teşekkür ediyorum. Biz bu tür faaliyetleri sadece bir kupa olsun, yarışma olsun, etkinlik olsun diye yapmıyoruz. Aslında biz gönülleri birleştirmeye çalışıyoruz. El ele tutuşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Spor vasıtasıyla sporun iyileştirici gücünü, toplumu bütünleştirmeye de çalışıyoruz. Sporun sadece sportif bir faaliyet olduğuna inanmıyorum. Sporun vasıtasıyla insanların kişiliğinin geliştiğini düşünüyorum. Spor kişilik ve genel insan eğitiminde de önemli. Fakat bir şey hissediyorum, öğretmenlerimiz çok hırslılar. Biz eğitimde hırsı tercih etmeyiz. Biz tutkuyu tercih eder, tutkulu olmayı önemseriz. Bu anlamda öğretmenlerimizin bu yarışmalarda aldıkları dereceleri güzel buluyoruz. Çocuklarımızın sizlerin yaptığı spora bakarak, özenmelerini istiyoruz. Sizin coşkunuzu yüreklerinde hissetmelerini istiyoruz. Voleybol Federasyonumuz ile yaptığımız protokolün ardından İstanbul’daki takımların sayısı 300’lerden 900’lere çıktı. Bu inanılmaz bir şey. Küçük bir dokunuşla birdenbire alt yapıda müthiş bir mesafe kat ettik ve orta vadede voleybolla ilgili çok daha büyük ataklara şahit olacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk ve TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF standında karşılıklı voleybol oynadılar.

ÖĞRETMENLER TÜRKİYE KUPASI NEDİR?

4 Dalda yapılan turnuvaya resmi ve özel okullarda görev yapan tüm öğretmenler katılıyor. Spor etkinliklerinde, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün uygulama talimatı, uluslararası oyun kuralları ve spor federasyonlarının ilgili mevzuatları esas alınıyor. Etkinlikler kapsamında her ilçe bünyesinde ayrı takımlar oluşturuldu. Her öğretmen, sadece bir branşta ve takımda müsabakalara katılabiliyor. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile spor federasyonlarının işbirliğinde hazırlanan turnuvada öğretmenler, salon futbolu, basketbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında yarışıyor. Organizasyonda başlayan il birinciliği müsabakaları 30 Ekim’de sona erecek ve sonuçlar 31 Ekim’de açıklanacak.

SEKİZ BÖLGEDE YAPILACAK

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz 1, Karadeniz 2, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere, 8 bölgedeki bölge birinciliği müsabakaları, 4-12 Kasım'da yapılacak ve sonuçlar 13 Kasım'da duyurulacak. Her bölgenin birinci takımı, "Öğretmenler Günü" haftasında Ankara'da şampiyonluk için ter dökecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.