Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi mecliste görüşülüyor

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin birinci bölümü üzerinde yapılan görüşmelerde milletvekilleri farklı görüşleri dile getirdi.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi mecliste görüşülüyor
Yayınlanma:

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, iktidarın teklifi aceleyle getirdiğini ve sorunları çözmek yerine yeterince dinlemediklerini savundu. Özellikle öğretmenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınıp alınmadığını sorguladı. Özdağ, teklifte öğretmenlerin haklarına ilişkin yeterli düzenlemelerin olmadığını ve eğitim sistemindeki kaosun devam ettiğini belirtti.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar ise teklifin komisyon sürecinde görüşlerin göz ardı edildiğini ve biriken sorunları çözemeyeceğini ifade etti. Kırkpınar, teklifte öğretmenlerin mali ve sosyal haklarını iyileştirecek düzenlemelerin bulunmadığını vurguladı.

MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ise teklifin komisyonda detaylı şekilde görüşüldüğünü belirterek, Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasının eğitimdeki uygulama boşluğunu dolduracağını savundu. Topsakal, öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenleyecek yeni düzenlemelerin teklifte yer aldığını ifade etti.

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, iktidarın eğitim sistemindeki sorunları görmezden gelerek daha kötüye götürmeye çalıştığını öne sürdü. Altın, teklifin hazırlanmasında sendikaların dinlenmediğini belirterek eleştirilerini dile getirdi.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı ise öğretmenlik mesleğinin ne olduğunun bilinmeden kanun yapıldığını ifade ederek, öğretmenlerin ücretlerinin yetersiz olduğunu ve özel okullardaki öğretmenlere taban aylık düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise eğitimin dinamik bir alan olduğunu ve sürekli yenilik istediğini belirterek, teklifte yer alan düzenlemelerin eğitim yöneticilerine de fayda sağlayacağını dile getirdi.

Görüşmelerin ardından Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimi saat 14.00'te toplamak üzere ara verdi. Teklifin detayları ve tartışmalar, önümüzdeki günlerde de gündemde olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.