Ostim Teknik girişimcilikte sınırları aştı!

OSTİM Teknik Üniversitesi HE-ENTREDIGComp Projesiyle Avrupa'daki yükseköğrenim öğrencileri arasında gerçekleşecek 4 ayrı uluslararası HACKATHON etkinliği ile girişimciliği ve dijital becerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Ostim Teknik girişimcilikte sınırları aştı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

OSTİM Teknik Üniversitesi HE-ENTREDIGComp Projesiyle Avrupa'daki yükseköğrenim öğrencileri arasında gerçekleşecek 4 ayrı uluslararası HACKATHON etkinliği ile girişimciliği ve dijital becerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Sanayi dünyasının üniversitesi Ostim teknik Üniversitesi, Yükseköğrenimde Girişimciliğin Ve Dijital Becerilerin Geliştirilmesi (Development Of Entrecomp And Dıgcomp Framework In Hıgher Educatıon) projesi, kısa ismi ile HE-ENTREDIGComp projesiyle Avrupa'daki yükseköğrenim öğrencilerinde girişimciliği ve dijital becerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

HE-ENTREDIGComp projesinin ilk toplantısı Helenic Open University (HOU) ev sahipliğinde Yunanistan’ın Atina şehrinde gerçekleşti. Toplantıda projenin ilerleyişi ve ana faaliyetleri ele alındı, aynı zamanda kapsamlı bir eğitim gerçekleşti. Projenin diğer tüm partnerleri olan İspanya, Alinaza Internacional Para El Desarrollo De Los Jóvenes ve UNIVERSIDAD A DISTANCIA DE MADRID SA, İtalya’dan POLARIS S.R.L. ve Türkiye’den Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürlüğü toplantıya video konferans ile katılım sağladı.

Avrupa 2020 büyüme ve istihdam stratejisi bağlamında AB istihdam politikasının temel hedeflerinden biri genç istihdamını artırmaktır. İçinde bulunulan çağ yükseköğrenim öğrencilerinin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesini temel almaktadır. Küreselleşme ve yeni işgücü piyasası, gençleri, uyarlanabilir kapasite, yaratıcılık, inisiyatif, öz motivasyon, belirsizlikle başa çıkma, kendi deneyimlerinden öğrenme vb. yetkinlikler gerektiren, sürekli değişen ortamlarla karşı karşıya bırakıyor.

Bunlar ve diğer yetkinlikler (takım çalışması, kaynak yönetimi, finansal okuryazarlık, planlama kapasitesi ve etik ve sürdürülebilir düşünme gibi), günümüz dünyasında ekonomik, sosyal ve kültürel zorluklarla yüzleşmek için EntreComp çerçevesinde girişimcilik yeterlilikleri başlığı altında yer alıyor. Bu yetkinliklerin geliştirilmesi, yükseköğrenim öğrencilerine mesleki geleceklerine yönelik motivasyonlarını ve bağlılıklarını teşvik etmenin yanı sıra uluslararası katılımlarını artırmaları için bir fırsat veriyor.

Proje Yürütücüsü OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Girişimcilik ve Liderlik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Begüm Şahin bundan sonraki durağın İspanya’nın Madrid şehrinde olacağını belirterek, proje kapsamındaki ilk HACKATHON etkinliğinin gerçekleştirileceğini belirtti. Atina’daki buluşmada ise OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünsal Sığrı, Dr. Öğretim Üyesi Rıza Bayrak, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Bürken ve Öğretim Görevlisi Egehan Özkan tarafından verilen eğitimlerin ana hedefleri şu şekilde belirtildi:

Avrupa yükseköğrenim öğrencilerinde girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi.

Avrupa yükseköğrenim öğrencilerinde dijital becerilerin geliştirilmesi.

Yüksek öğrenim seviyesindeki eğitimcilerin, öğrencilerine girişimcilik becerilerini öğretmek için EntreComp kullanımının sistematikleştirilmesi konusunda eğitilmesi.

Yükseköğrenim öğrencilerinin sosyal becerilerinin (iletişim, öz saygı, katılım, takım çalışması, girişkenlik, dil becerileri ve sosyal farkındalık) gelişimiyle sonuçlanacak Avrupa düzeyindeki bir projeye katılımının teşvik edilmesi.

Ulusal ve Avrupa düzeyinde kamu idaresi, dernekler, şirketler ve eğitim merkezleri arasındaki iş birliğinin teşvik edilmesi.

Ortaklar ve katılımcı ülkeler arasında geliştirilen iyi uygulamaların paylaşılması.

Sonuçların yükseköğrenim seviyesindeki eğiticiler, eğitim merkezleri, eğitici yetiştirme merkezleri, gayri resmi kuruluşlar, kamu kurumları, belediyeler ve şirketler arasında yaygınlaştırılması.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.