OSTİM Teknik Üniversitesi Azerbaycan’da temsilcilik açtı

Sanayi Dünyasının Üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de temsilcilik açtı.

OSTİM Teknik Üniversitesi Azerbaycan’da temsilcilik açtı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sanayi Dünyasının Üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de temsilcilik açtı. OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’in açılışını yaptığı tören Milletvekili Rıza Nurullayev, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalat Muradov, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyev, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Elmas, Azerbaycan OSTİM Teknik Üniversitesi Temsilciliği Yöneticisi Fuad Hacıyev ve Üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Bakhtiyar Najafov ile kıymetli davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

e3dkrr9wqaiekdo.jpg

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek açılış konuşmasında, OSTİM Teknik Üniversitesinin dünyanın ilk ve tek sanayi üniversitesi olduğunu belirtti. Üniversitenin birçok projesi olduğunu vurgulayan Yülek, “Azerbaycan gençlerinin mühendislik alanında kendilerini geliştirmelerini ve Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerine katkıda bulunmalarını istiyoruz.” dedi. Azeri gençlerin Türkiye eğitim görme fırsatlarını genişletmeye çalıştıklarını belirten Yülek, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı ve diğer kurumlarla iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

“Dünyayı Eğitim ve Bilim Kurtaracak”

Azerbaycan’da eğitim alanında ciddi yeniliklere ihtitaç duyduklarını vurgulayan Azerbaycan Milletvekili Razi Nurullayev, "Dünyayı eğitim ve bilim kurtaracak. Umuyorum ve inanıyorum ki burada çalışan ve bu bölümü yöneten kişilerin etkin çalışmaları sonucunda Azerbaycan'ın yetenekli erkek ve kız çocukları harika bir eğitimle evlerine dönecek ve ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacaklardır.” dedi.

Azerbaycan OSTİM Teknik Üniversitesi Temsilciliği Yöneticisi Fuad Hacıyev OSTİM Teknik Üniversitesinin yeni ve yenilikçi bir üniversite olduğunu belirterek üniversitenin tek amacının, kardeş ülkeden gelen gençlerin yüksek nitelikli öğretim kadrosuyla mühendislik gibi önemli meslekleri edinmeleri ve iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.