OSTİM Teknik Üniversitesi uygulamalı eğitimde çığır açtı

Uygulamalı eğitim konsepti ile mezun profili oluşmasında nitelikli emek piyasasının ihtiyaçlarını temel alan OSTİM Teknik Üniversitesi, İş Yeri Eğitimi kapsamında hayata geçirdiği “Marka Dersler” ile güçlü firmalarla buluşturuyor.

OSTİM Teknik Üniversitesi uygulamalı eğitimde çığır açtı
Yayınlanma:

Uygulamalı eğitim konsepti ile mezun profili oluşmasında nitelikli emek piyasasının ihtiyaçlarını temel alan Sanayi Dünyasının Üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu öğrencilerini İş Yeri Eğitimi kapsamında hayata geçirdiği “Marka Dersler” ile güçlü firmalarla buluşturuyor.

Otomotiv sektöründe Türkiye’nin devlerinden olan BMC firmasının yetkilileri tarafından verilen İş Yeri Eğitimi dersi kapsamında BMC’nin İzmir’de bulunan tesisleri OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerine açıldı. “BMC Kampı” ile 26.02.2023 – 17.03.2023 tarihleri arasında 3 ayrı grup halinde 67 MYO öğrencisi ve 6 öğretim elemanı birer hafta süreyle BMC İzmir tesislerini deneyimleme ve eğitim sürecine dahil olma fırsatı buldu.

ostim-12.jpg

Kampın ilk gününde, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alan öğrenciler, özel güvenlik ekipmanları giyerek tesis turu ile oryantasyon programına katıldılar. Beş gün boyunca tesiste iş süreçlerini gözlemleyen, uygulamalı olarak süreçlere dahil olan öğrenciler: çok faydalı tecrübeler kazandıklarını, unutulmayacak bir deneyim yaşadıklarını ve burada öğrendikleri bilgilerin kendilerini iş hayatına hazırladığını ifade ederek, uygulamalı eğitimin gelişimleri için son derece önemli bir fırsat olduğunu dile getirdiler

BMC’DEN UYGULAMALI EĞİTİME TAM DESTEK

Yapılan görüşmelerde BMC Genel Müdürü Bülent Santırcıoğlu ve İş Geliştirme Direktörü Sevda Ergenekon tarafından, iş yeri deneyimi dersi kapsamında BMC tesislerinin tüm öğrencilere açılabileceği ve mezuniyet durumuna gelen öğrencilerin istihdam edilebileceği ifade edildi. BMC Genel Müdürü Bülent Santırcıoğlu “uygulamalı eğitimde öğrencilerimize destek olmak amacıyla yakında kullanım ömrünü tamamlayacak olan bir elektrikli otobüsümüzü, aracın bileşen ve donanımlarını eğitim materyali olarak OSTİM Teknik Üniversitesine göndereceğiz” dedi.

ostim-11.jpg

BMC ile OSTİM Teknik Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği ile:

• BMC firması OSTİM Teknik Üniversitesi Kariyer Günleri’ne katılarak öğrencilerle buluşabileceği,

• BMC çalışanları OSTİM Teknik Üniversitesinde online ya da yüz yüze olarak yüksek lisans- doktora eğitimi alabileceği,

• BMC tarafından karşılaşılan sorunlara yönelik OSTİM Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile ortak projeler yapılabileceği,

• Devam eden süreçte TOGG ve Sakarya Tank Palet Fabrikalarına yönelik teknik geziler düzenlenebileceği hususlarında gerekli yazışmaların ve koordinasyonun kurulması ile ilgili olarak mutabakata varıldı.

BMC Kampı sertifika töreni ve kurumlar arasında gerçekleşen hediye takdimi ile son buldu. OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencileri İzmir gezilerinin ardından Ankara’ya döndü.

ostim-1.jpg

FİRMALARDAN İŞ YERİ EĞİTİMİ KAPSAMINDA “MARKA DERSLER”

“Sektörün nitelikli personel ihtiyacına sektör ile çözüm” mottosuyla hayata geçirilen “Marka Dersler” OSTİM Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin birinci sınıf-ikinci dönem müfredatlarında zorunlu “İş Yeri Eğitimi” dersi kapsamında yer alıyor. “Marka Dersler” ile öğrenciler daha birinci sınıftayken; Ahilik Yönetim Sistemi, BMC, BINANCE, Bilişim Akademi, EÜAŞ, Gedik, Hepsiburada, Lentatek, MKE, Tezmaksan, Trendyol, TUSAŞ gibi iş dünyasının önemli devlerinin temsilcileri tarafından verilen derslerden ilgilendiklerini seçerek, iş dünyası ile tanışma ve tecrübe kazanma fırsatı yakalıyor.

Uygulamalı eğitim ile; Öğrencilerin işletmelerle ve iş yerleriyle buluşmaları, meslekleriyle ilgili iş yerlerini ve sektörleri tanımaları, işletmelerdeki çalışma düzeni, organizasyon yapısı, iş ve hizmet süreçleri, iş ve hizmet modelleri, iş disiplini ve sosyal ilişkileri gözlemleyip verilen görevleri yaparak mesleki uygulamalara yönelik bilgi ve görgülerinin arttırılmasına katkı sağlanıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.