Prof. Dr. Fuat Sezgin adına Hatıra Ormanı oluşturuldu

Gazi Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, “Bilim İnsanı Prof. Dr. Fuat Sezgin Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Prof. Dr. Fuat Sezgin adına Hatıra Ormanı oluşturuldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, “Hatıra Ormanı oluşturma kamu ve özel sektörde sıkça desteklenen projelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Gazi Üniversitesi olarak biz “Hatıra Ormanı” oluşturma projesine yeni bir bakış açısı getirdik” dedi.

Üniversitemize ulusal ve uluslararası birçok misafir geldiğine işaret eden Rektörümüz Yıldız, ‘”Bizler de birçok ziyaretlere gitmekteyiz. Bu ziyaretlerde verilen ya da alınan çeşitli hediyeler, maalesef çok faydalı bir şekilde değerlendirilemiyordu. Ayrıca maliyet olarak da oldukça yekûn tutmaktaydı. Gazi Üniversitesi olarak öncelikle hediyelerimizi misafirlerimiz adına dikilmiş fidan sertifikaları ile değiştirdik” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı, “Misafirlerimizden gelen olumlu tepkiler sonrasında bir yandan fidan sertifikası hediye etmeye devam ettik, diğer yandan da üzerine fidan takviyesi yaparak “Hatıra Ormanı” oluşturmaya karar verdik. Orman Genel Müdürlüğümüz ile yapılan protokolle, yakınlarda kaybettiğimiz büyük bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız anısına Hatıra Ormanı ortaya çıktı. Böylece hem gelecek nesillerimize Fuat Sezgin’i unutturmamış ve yeşil bir vatan bırakmış, hem de misafirlerimize anlamlı bir hediye vermiş oluyoruz” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.