Sefer Aşır Eraslan’dan dört yeni hikaye kitabı

Gazetemiz Anadolu yazarlarından Sefer Aşır Eraslan Hocamızın dört yeni hikaye kitabı çıktı.

Sefer Aşır Eraslan’dan dört yeni hikaye kitabı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gazetemiz Anadolu yazarlarından Sefer Aşır Eraslan Hocamızın dört yeni hikaye kitabı çıktı. Hikayeler gençlerin eğitimi ve davranışları üzerine bina edilmiştir. Her kitap ayrı bir dünyayı gözler önüne sererken unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi de gençlere hatırlatmaktadır. Bir yerde tarihi kayıt altına alan eğitici-öğretici hikayelerden meydana gelmiştir. Milli hikayeler de denilebilir aslında. “HAYDİ KIZLAR OKUMAYA” isimli hikaye ile kız çocuklarının okutulması gereği zerinde durulmaktadır.

Cahil kadınların bulunduğu toplumlarda huzur, gelişme, ilerleme ve saadetin de olamayacağı anlatılmaktadır. “MERHAMET” isimli kitapta ise toplumsal huzurun merhametten geçtiği ailevi huzurun yine merhametle kuvvetleneceği anlatılmaktadır. Sadece insan kendi yandaşına değiş kendisi gibi düşünmeyene, hayvana da bir canlı olarak merhamet etmek gerektiği aşikardır. Bencilliğin çıkarcılığın had safhada olduğu günümüzde, her şeye kendisinin layık olduğunu düşünenlerin çoğunlukta olduğu zamanımızda merhamete ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu anlayacağız.

asir.jpg

“ONUN DA CANI VAR” isimli hikayede ise bir canlı olarak hayvanların da yaşama hakkının olduğunu onların hayatımızın bir parçası olduğunu onlarla mutlu olduğumuz anlatılmaktadır. İnsan gibi onlar da can taşımakta sorumluluk taşımakta oldukları gerçeği üzerinde durulmaktadır. “KAHRAMAN”, savaşlarla geçen bir dönemin perişan olan neslin hem cephede hem de arkada kalanlar olarak nasıl bir hüzünlü hayatların olduğu ifade edilmektedir. Kitaplar Sipahioğlu Yayıncılık’tan çıkmıştır. Bu kitaplarla beraber hocamızın 24. kitabı yayımlanmıştır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.