Tüm Türkiye'de çevrim içi deneme sınavı düzenlenecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, 25-27 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenleyeceğini açıkladı.

Tüm Türkiye'de çevrim içi deneme sınavı düzenlenecek!
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerinde kendi seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla "YKS'ye Doğru 2024" adlı çevrim içi YKS deneme sınavlarını hayata geçirecek.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden yapılacak deneme sınavları; 25 Mayıs'ta Temel Yeterlilik Testi (TYT), 26 Mayıs'ta Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve 27 Mayıs'ta Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç ayrı oturumda gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR 28 MAYIS'TA AÇIKLANACAK

Öğrenciler, deneme sınavlarına belirtilen tarihlerde saat 10.00-20.00 arasında istedikleri zaman dilimlerinde katılabilecek. Sınav sonuçları, puanlar ve sıralamalar ise 28 Mayıs 2024 tarihinde saat 10.00 itibarıyla aynı sistem üzerinden duyurulacak.

Deneme sınavlarının soru çözümleri, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Ayrıca öğrenciler için rehberlik yayını da uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek. Deneme sınavları 25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren erişime açılacak.

YKS 8-9 HAZİRAN'DA YAPILACAK

YKS, 8 ve 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2024 TYT, 8 Haziran 2024 Cumartesi günü yapılırken, 2024 AYT ve 2024 YDT sınavları ise 9 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Öğrenciler, bu önemli sınav öncesinde kendilerini deneme sınavlarıyla test etme ve eksiklerini görme fırsatı bulacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.