"Altın borçlanmayın..."

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, haftalık ve uzun vadeli tahminlerini paylaştı.

"Altın borçlanmayın..."
Yayınlanma:

Finans uzmanı İslam Memiş, TV100'deki yazısında piyasalara dair önemli değerlendirmelerde bulunarak, altın konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Gram altın için 2 bin 500 ve 2 bin 700 lira seviyelerini işaret eden Memiş, ayrıca borsada yükseliş beklentisini paylaştı ve Dolar/TL kuru ile altın ons fiyatlarına dair öngörülerde bulundu.

Borsada bu hafta yükseliş beklentisini dile getiren Memiş, BIST 100 endeksinin geçen haftayı 7 bin 853 puandan tamamladığını ve hedefin 8 bin 150 puan seviyesi olduğunu belirtti. Ancak, teknik olarak aşağıda boş alanlar olduğuna dikkat çeken uzman, 8 bin 150 puan seviyesinin görülmesinin ardından destek seviyeleri için yeniden değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etti.

Dolar/TL kurunda ise geçen haftayı 28,67 lira seviyesinden tamamladığını belirten Memiş, dolar endeksine dikkat çekerek doların bir yatırım aracı olmadığını, Euro, Sterlin, altın ve gümüş gibi alternatiflere yönelmenin daha avantajlı olabileceğini vurguladı. Dolar/TL kuru için 29,70 lira seviyesinin kapanış hedefi olarak belirtilirken, 2024'te zirvenin 45 lira olabileceği öngörüldü.

Altın ons (XAU/USD) fiyatlarına ilişkin değerlendirmesinde, Memiş, bin 980 dolar seviyesinden kapanış yapan altının kâr satışı beklediğini belirtti. İlk destek seviyesinin bin 960 dolar olduğunu ifade eden uzman, 2024'te altının 2 bin dolar seviyesinin altına inmesinin zorlaştığını dile getirdi.

Gram altın konusunda ise fizikî tarafta bin 875 lira seviyesinden kapanış yapıldığını aktaran Memiş, bu hafta yine alım fırsatı verebileceğini ifade etti. 1.850 liradan 2 bin liraya giden bir yolculuğa hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Memiş, 2024'te ilk hedefin 2 bin 500, devamında 2 bin 700 lira olduğunu belirtti. Ayrıca, altın borçlanmaması konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.