Altın fiyatları neden yükseliyor ünlü ekonomisten güncel altın fiyatları yorumu

1 Nisan Cumartesi, ekonomi takipçileri ve altın yatırımcıları tarafından anlık olarak kontrol edilen altın fiyatları yükseliş eğilimini sürdürüyor. 1 Nisan itibariyle altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları neden yükseliyor ünlü ekonomisten güncel altın fiyatları yorumu
Yayınlanma:
Güncelleme:

ALTIN FİYATLARI 1 NİSAN 2023 GÜNCEL OLARAK NE KADAR?

Son haftalar da gerçekleşen altında ki rekor yükselişler ile beraber anlık olarak altın fiyatları takip ediliyor. Peki, 1 Nisan da altın fiyatları nedir?

GÜNCEL GRAM ALTIN FİYATI NEDİR?

Gram altın dün bin 200 Türk lirasını aşarak, önemli bir kritik eşiğini geçen gram altın 1 Nisan itibari ile bin 220 lira ile işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altının fiyatı güncel olarak 2.018 liradan alımı gerçekleşiyor. Çeyrek altının satış fiyatı ise 2.039 Türk lirasından gerçekleşmektedir.

YARIM ALTININ FİYATI NE KADARDIR?

Yarım altının fiyatı 4.035 liradan alınabiliyor. Yarım altının satış fiyatı ise 4.076’dan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINININ GÜNCEL FİYATI NE KADARDIR?

Son dönemler de altında gerçekleşen yükselişler ile birlikte sekiz bin lira barajını aşan hem de bu seviyeleri geçen Cumhuriyet altının 1 Nisan itibari ile 8 bin 047 liradan alınırken satışı 8 bin 123 liradan gerçekleşmiştir.

altin-1.jpg

ALTIN NEDEN YÜKSELİR? ALTININ YÜKSELME SEBEPLERİ?

Altın fiyatları, birçok faktörden etkilenebilir. Bazı temel nedenler şunlardır:

  1. Talep ve Arz Dengesi:

Altın, dünya genelinde güvenli bir liman olarak kabul edilir ve bu nedenle yatırımcıların talebi yüksek olabilir. Altın arzı ise sınırlıdır ve bu da talep arttığında fiyatların yükselmesine neden olabilir.

  1. Para Politikaları:

Merkez bankalarının para politikaları altın fiyatlarını etkileyebilir. Örneğin, faiz oranlarının düşük olduğu bir ortamda altın fiyatları yükselebilir, çünkü yatırımcılar diğer yatırım araçlarının getirilerinin düşük olacağını düşünerek altına yönlenirler.

  1. Döviz Kurları:

Altın, ABD Doları cinsinden fiyatlandırılır ve doların güçlü olduğu dönemlerde altın fiyatları genellikle düşük olur. Aksine, dolar zayıf olduğunda altın fiyatları yükselme eğilimi gösterir.

  1. Jeopolitik Belirsizlikler:

Politik istikrarsızlık, terör saldırıları veya savaş gibi jeopolitik belirsizlikler altın fiyatlarını etkileyebilir. Bu tür olaylar, yatırımcıların güvenli liman arayışında altına yönelmelerine neden olabilir.

  1. Talep Artışı:

Altın, mücevherat ve endüstriyel kullanım gibi alanlarda talep gören bir değerli metaldir. Bu tür talep artışları altın fiyatlarını etkileyebilir.

Altın fiyatları genellikle birden fazla nedenin bir araya gelmesi sonucu yükselir. Yatırımcılar genellikle portföylerine altın ekleyerek risklerini azaltmak ve gelecekteki belirsizliklere karşı korunmak isterler.

altin-2.jpg

ÜNLÜ EKONOMİST İSLAM MEMİŞ

İslam Memiş, psikolojik direncin kırıldığını ve bu durumun sürekli devam edeceğini dile getirdi.

Aynı zamanda, altın fiyatlarının yükselmesinde ABD'de bankaların iflas haberleri, jeopolitik riskler ve resesyon endişeleri yer alıyor. Bu faktörler, yatırımcıların güvenli liman arayışında altına yönelmelerine neden oluyor.Özellikle 1200 TL psikolojik direncinin kırılması, altın fiyatlarının devam edeceği yönündeki beklentileri güçlendirdi. Bu yıl için rekor kırılması beklentisi yüksek ve orta ve uzun vadede yatırımcıların altından kazanmaya devam edebileceği düşünülüyor.

Ancak altın fiyatlarını etkileyebilecek diğer faktörler de bulunuyor. Örneğin, merkez bankalarının para politikaları, döviz kurları, altın arzı ve talebi gibi faktörler de altın fiyatlarını etkileyebilir.

Sonuç olarak, altın fiyatlarındaki yükseliş trendi devam edebilir ancak yatırımcıların riskleri yönetmek için portföylerinde çeşitlendirme yapmaları da önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.