Ankara güvenli turizmin de başkenti oldu

Ankara’da bulunan otel ve restoranlara QR kod sistemini sunan ATİD, Başkent’i turizmde daha da güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Ankara güvenli turizmin de başkenti oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pandemi nedeniyle kıstasların değiştiği turizm sektöründe sağlık ve güven en önemli unsur oldu. Bu dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar ve eğitimlerle Ankara’yı güvenli turizmin de başkenti haline getiren Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), yeni projesiyle dikkatleri çekti. Ankara’da bulunan otel ve restoranlara QR kod sistemini sunan ATİD, Başkent’i turizmde daha da güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Ankaralı turizmciler olarak, yeni normalleşme döneminde önlem ve tedbirlere hassasiyetle yaklaştıklarını dile getiren ATİD Başkanı Birol Akman, sağlık ve hijyenin tek öncelikleri olduğunun altını çizdi. Bu süreçte üye otellerin çalışanlarına yönelik pandemi eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Akman, Ankara’da 64 tesisin Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandığını kaydetti.

ATİD olarak, belge alacak tüm otellere ücretsiz danışmanlık yaptıklarını hatırlatan Akman, yeni projeleri QR kod sistemini CAB DİJİ ortaklığı ile otel ve restoranlara sunduklarını anlattı. Başta menüler olmak üzere pek çok alanda kullanılabilecek QR kod sistemi ile Ankara turizminin daha güvenli hale geleceğini belirten Akman, Ankara otellerinin dijitalleşmeye başladığını söyledi.

Ankara’nın hijyenik otel, restoran ve güvenirliliğiyle yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye hazır olduğunu vurgulayan Akman, ATİD olarak Ankara’da güvenli turizm için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.