Ankara’da kurban fiyatları belli oldu! 230 bin liraya kurbanlık var!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Ankara’da küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Ankara’da küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları ne kadar? İşte bu sorunun cevabı haberimizde…

Ankara’da kurban fiyatları belli oldu! 230 bin liraya kurbanlık var!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Kilo üzerinden hesaplanan kurbanlık koyun, dana ve koç fiyatları, bölgelere ve şehirlere göre değişkenlik gösteriyor. Peki, Ankara’da küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

antalya-da-kurban-pazarlarindaki-ekonomik-hareketlilik-80-milyar-lira-523029.jpg

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurbanlık alma telaşına düştü. Bu sene Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlıyor.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde besicilik yapan Ali Koç (32), anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, geçen seneye göre kurbanlık satışlarının düşük olduğunu söyledi.

3805d6ab-kurban-fiyati.jpg

BÜYÜKBAŞ 230 BİN, KÜÇÜKBAŞ 30 BİN!

Kurbanlık fiyatlarına ilişkin Koç, “Büyükbaş kurbanlık fiyatları 95-230 bin lira arasında değişirken, küçükbaş kurbanlık fiyatları ise 15-30 bin lira arasında. Şu an düvenin fiyatı daha uygun” dedi.

Kurbanlık fiyatlarının kilo üzerinden hesaplandığını belirten Koç, kilonun 270- 300 lira aralığında olduğunu beliritti. Koç, büyükbaş kurbanlık alan vatandaşların hisse başına 25-30 bin lira ödediğini de kaydetti.

"ÜRETİCİ ZOR DURUMDA"

Son yıllarda yem, gübre ve mazota gelen zamların üreticileri mağdur ettiğinden de söz eden Koç, üreticilerin zor durumda olduğunu ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.