Araba sahiplerini sevindirecek haber! Motorine indirim geliyor

Son dönemdeki döviz hareketleri, benzin ve motorin fiyatlarındaki dalgalanmaları etkilemeye devam ediyor. Bayram da yapılan indirimler sonrasında, 3 Mayıs'tan itibaren motorinde 59 kuruş indirim beklentisi mevcut.

Araba sahiplerini sevindirecek haber! Motorine indirim geliyor
Yayınlanma:

Dövizdeki hareketlilik ve piyasa koşullarındaki değişiklikler nedeniyle, akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Ancak, Bayram indirimlerinin ardından motorin fiyatlarında 3 Mayıs'tan itibaren 59 kuruş indirim bekleniyor. Şu anki fiyatlara göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 20.37 TL iken, benzinin litresi ortalama 19.71 TL'den satılıyor.

akaryakit.jpg

AKARYAKIT FİYATLARINI NASIL HESAPLAYABİLİRİZ?

Akaryakıt fiyatları ülkemizde Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ve döviz kuru gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir. Bu fiyatlar rafineriler tarafından hesaplanır ve dağıtım firmaları tarafından uygulanır. Ancak, rekabet ve serbest piyasa nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilir.

motorin.jpg

Aynı zamanda, akaryakıt fiyatlarında uygulanan eşel mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılır. Böylece, tüketicilerin akaryakıt fiyatlarındaki ani ve büyük artışlardan korunması hedeflenir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.