Artan maliyetler hayvancılığı bitiriyor!

Son yıllarda artan maliyetlerden kaynaklı ciddi sorunlar ile boğuşan çiftçiler, sağlıklı bir hayvancılık için yetkililerden çözüm bekliyor. Hayvancılıkla uğraşan Hacı Aslan, artan maliyetlere ve hayvancılığın yaşadığı zorluklara değinerek eğer bu şekilde devam ederse hayvancılığı bırakmak zorunda kalacağını söyledi.

Artan maliyetler hayvancılığı bitiriyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Uzun yıllardır hayvancılık ile uğraşan Aslan, hayvancılığın emek gerektiren zor bir meslek olduğunu belirterek yaşanan sıkıntıların devam etmesinin nedeninin plansızlık olduğunu söyledi.

sürekli artan yem ve ilaç fiyatlarının küçük işletmeleri zora soktuğunu anlatan Aslan, "Yaptığımız masraf emeğimizi karşılamıyor." dedi.

20240518-110926-0000.jpg

"HERKES BIRAKMAYA BAŞLADI"

Son zamanlarda hereksin küçükbaş hayvancılığı bıraktığını söyleyen Hacı Aslan, maliyetler bu şekilde devam ederse kendisinin de hayvancılığı bırakacağını ifade etti.

Maliyetlerin artmasının önüne geçilmesi gerektiğini aktaran Aslan, bu konu hakkında mutlaka yetkililerin bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

20240518-110750-0000.jpg

YEM, VETERİNER DERKEN BİR DE ÇOBAN SORUNU ÇIKTI

Artan maliyetlerin zaten çiftçinin belini büktüğünü ifade eden Aslan, bu kadar sorun içinde bir de çoban bulunamadığını söyledi. Şu an hayvancılıkta en büyük eksikliğin çoban sorunu olduğunu da kaydeden Hacı Aslan, "Kimse çobanlık yapmıyor. Mecbur biz gidiyoruz böyle olunca da ne gecemiz ne de gündüzümüz kalıyor." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.