Asker ve asker emeklisini ilgilendiren karar da yeni gelişme: 2022 nema oranı açıklandı!

Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu OYAK, 29 Nisan'da 63. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Asker ve asker emeklisini ilgilendiren karar da yeni gelişme: 2022 nema oranı açıklandı!
Yayınlanma:

Ankara'da düzenlenen OYAK Genel Kurulu'nda, 2022 yılı için açıklanan kar payı oranı yüzde 90,1 oldu. Bu kar payı oranı, dünya genelinde enflasyonist baskıların arttığı, Rusya-Ukrayna geriliminin etkilerinin yaşandığı ve resesyon beklentilerinin arttığı bir dönemde gerçekleşti. OYAK, üyelerinin birikimlerini verimlilik, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırım ilkelerine uygun bir şekilde yöneterek yüksek adaptasyon yeteneği sergiledi. OYAK, altın, döviz kurları ve yatırım fonları gibi yatırım araçlarının yıllık artış oranının üzerinde bir kar payı oranı sağlayarak son 20 yılın en yüksek kar payı oranına ulaştı ve tarihi bir başarıya imza attı.

YÜZDE 768 ARTIŞ

asker-2.jpg

OYAK, Türkiye'de tamamlayıcı bir mesleki emeklilik fonudur. CEO Süleyman Savaş Erdem, kurumun 460 bin üyesine sunduğu hizmetleri iyileştirmek ve güçlendirmek için aralıksız çalıştıklarını açıkladı. OYAK'ın geride kalan yedi yılda yurt içinde fırsat ve portföy çeşitliliği yaratan büyüme politikalarını başarıyla uyguladığına vurgu yaptı. Kurulduğu günden bu yana üyelerinin refahı için çalışan şirket, yaptığı yatırımlarla ülkenin küresel rekabet gücünü artırdı. Erdem, doğru ve dengeli yatırımlarla son yedi yılda özkaynaklarını yüzde 768 artırmayı başardıklarını da ifade etti. OYAK, Türkiye'nin yedi bölgesinde, altı kıtada ve 24'ü aşkın ülkede, 38.000'in üzerinde kalifiye insan kaynağı ile dinamik bir yapılanma ile farklı sektörlerde global ölçekte faaliyet göstermektedir. Erdem, OYAK'ın "aktüeryal denge", "bireysel eşitlik" ve "kaynakların adil dağılımı" ilkelerini gözeterek çalışanlarının gelişimi için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. OYAK, 2022 yılında da Emekli Maaşı Sistemi'ne (EMS) yüksek katılım oranıyla gurur duymaktadır.

ASKER VE ASKER EMEKLİLERİNİN TEPKİSİ

OYAK yapmış olduğu bu zamdan başarı olarak bahsetse de yapılan bu zamma asker ve asker emeklilerinden tepki geldi.

tepki1.jpg

whatsapp-gorsel-2023-04-30-saat-20-11-17.jpg

OYAK’IN KURULUŞ AMACI NEDİR?

Ordu Yardımlaşma Kurumu, kısa adı OYAK olan, 1 Mart 1961 tarihinde 205 sayılı kanun ile kurulmuştur. OYAK, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına kanunda belirtilen sosyal yardımları sağlamak üzere özel hukuk hükümlerine tabi, TSK mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonudur.

OYAK, mali ve idari bakımdan özerk bir yapıya sahiptir ve üyelerine kanunda belirtilen yardım ve hizmetleri sağlayan ek bir tamamlayıcı emeklilik sistemi fonudur. OYAK, devlet teşkilatında yer almamakta, herhangi bir idari kurumun denetimi altında bulunmamakta ve kamu bütçesinden pay almamaktadır.

OYAK, anonim ya da limited şirket gibi bir yapıda değildir ve kendisine ait sermayesi ya da hisse senedi bulunmamaktadır. 470.000 daimi ve geçici üyesinin birikimlerini yöneten Yed'i Emin sıfatıyla hareket eden bir kurumdur.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.