ASO Başkanı Ardıç: “Kendi elektrikli otomobilimizi üretir hale geldik”

ASO Başkanı Ardıç: “Sektörün yenilenmiş bir vizyonla atılım yapmasına ihtiyacımız var”

ASO Başkanı Ardıç: “Kendi elektrikli otomobilimizi üretir hale geldik”
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye'nin kendi elektrikli otomobilini üretme yeteneğine dikkat çekerek, yenilenebilir enerji üretim tesislerini yaygınlaştırdığını ve şebekeye entegre ettiğini belirtti. Günümüz koşullarında enerji depolama ve taşınabilir enerji sistemlerinin önemine vurgu yaparak, sektörün atılım yapması için yeni bir vizyon oluşturması gerektiğini vurguladı.

ASO, "Net Sıfır: 2050 Hedefleri Doğrultusunda Elektromekanik Endüstrisinin Geleceği" toplantısı ve paneline ev sahipliği yaptı. Toplantıya ASO Başkanı Seyit Ardıç'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Ankara Sanayi Odası üyeleri ve çeşitli firmalardan konuklar katıldı.

Ardıç açılış konuşmasında elektromekanik sektörünün enerji ve elektrik altyapısı için ekipman üreten ve birçok imalat alanına ürün sağlayan temel bir sanayi kolu olduğunu belirtti. Enerji sektöründeki işlevi ve diğer sektörlerle olan bağlantıları nedeniyle gelişen Türk elektromekanik sanayisinin Türkiye'nin tüm üretiminde verimliliğin artmasına yol açacağının önemini de vurguladı.

Ardıç, sektörün ürün başına katma değerli üretiminin imalat sanayi ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, Türkiye'de ihracatın kilogram değeri Ocak 2023 verilerinde 1,5 dolar civarındayken, bu değerin çeşitli alt gruplarda en düşük 4 dolar ile 19 dolar arasında değiştiğine işaret etti. elektromekanik endüstrisinin sektörleri. Ankara'da sektörün üretim ve ihracat hacminin arttığını da kaydetti. Sektörün Ankara'daki ihracatının kilogram değeri 8 doların üzerinde olup, Türkiye ve Ankara imalat sanayi ortalamasının üzerindedir.

“KENDİ ELEKTİRİKLİ OTOMOBİLİMİZİ ÜRETİR HALE GELDİK”

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, üretim ve ulaştırma sektörlerinin enerjiye olan gereksinimine vurgu yaparak, elektrik enerjisinin gündelik hayatın her alanında kullanıldığını belirtti. Türkiye'nin kendi elektrikli otomobilini üretebilir hale geldiğini ifade eden Ardıç, yenilenebilir enerji üretim santrallerinin yaygınlaştırıldığı ve şebekelere entegre edildiği bir dönemde enerji depolamanın ve taşınabilir enerji sistemlerinin önem kazandığını söyledi. Bu nedenle, elektromekanik sektörünün yenilenmiş bir vizyonla atılım yapması gerektiğini belirtti.

Ardıç, Türkiye'nin elektromekanik sektörünün enerji politikaları bağlamında çok önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını ve küresel iklim değişikliğinin doğal afetlerin sıklığını ve şiddetini artırdığını ifade etti. Bu nedenle, enerji üretim ve elektrik altyapısının doğal afetlere karşı dirençli şekilde tesis edilmesinin önemine dikkat çekti.

22-003.jpg

“ASO OLARAK HEP SİZLERİN, ÜRETİCİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, enerjinin üretim ve ulaştırma sektörlerinde hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, yenilenebilir enerji üretim santrallerinin yaygınlaştırılması ve şebekelere entegre edilmesinin önemine değindi. Ayrıca Türkiye'nin elektromekanik sanayisinin enerji politikaları çerçevesinde önemli bir rol oynadığını ve enerji üretim ve altyapısının doğal afetlere karşı dirençli şekilde tesis edilmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ise Türkiye'nin gelişen ekonomisi, artan nüfusu ve yükselen hayat standartları nedeniyle her geçen gün daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan maksimum fayda elde edilmesi ve enerjinin milli ve yerli teknolojilerle üretilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca net sıfır hedefine ulaşılması ve arz güvenliğinin temini açısından sadece yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yeterli olmadığını, burada kullanılan teknoloji ve aksamların da yerli olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum