Başkan Feyzioğlu Genç Girişimcilerle dertleşti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Metin Feyzioğlu, Başkentli genç girişimcilerle bir araya geldi; eleştirildiği, tepki çektiği konularla ilgili adeta dertleşti.Feyzioğlu, Yargı Reformu Paketi, Kıbrıs ve Suriye stratejiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı

Başkan Feyzioğlu Genç Girişimcilerle dertleşti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD)’nin M. Nezih Allıoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren ve son derece verimli geçen ziyarette taraflar kent ve ülke gündemine ve Türkiye’nin geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Başkan Feyzioğlu ziyarette Yargı reformu paketinden Kıbrıs ve Suriye stratejisine kadar Barolar Birliği’nin üzerine ciddiyetle eğildiği çalışmalardan söz etti ancak bazı barolar ve avukatların tepkisinden yakındı. TBB tarafından hazırlanan ve birincisi yasalaşan Yargı Reformu Paketi’nin, içi fevkalade dolu bir paket olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, “Ancak maalesef bazı meslektaşlarım bile kamuoyundaki algının etkisiyle paketin içeriğini bilmiyor. Bu paket; bir yeşil pasaporta indirgenemeyecek kadar dolu bir paket. Keşke bunu onbinlerce avukat ya da 80 baro birlikte tanıtsaydı. Ama maalesef bir bölümü küçümsemek için yeşil pasaporta indirgedi” dedi.

tbb5.jpg

YABANCI YATIRIMCILAR BUNU BEKLİYOR

Yargı Reformu Paketi’nin ilkinin yasalaşmasıyla örneğin tüm basının ferahladığını, düşünce özgürlüğüyle ilgili her suç tipinin yargıtay denetimine açıldığını bildiren Metin Feyzioğlu, “10 bin kişinin kanun çıkar çıkmaz infazı durdu. Paket böylesine güçlü bir içeriğe sahip. Dünyanın çok güçlü yatırımcıları bu paketi bekliyor. Neden temmuz ayında çıkmadı diye soran büyük kuruluşlar var. İçi boş, içi boş diyerek içindeki çok önemli maddeleri içi boş hale getirdiler. Halbu ki o olumlu havayı yayacak olan avukatlar. İşler düzelecek havası bile işleri düzeltir, Türkiye’ye yatırım gelir” diye konuştu. Başkan Metin Feyzioğlu TBB’nin; Türkiye’nin Kıbrıs ve Suriye stratejisini belirleyecek ciddiyette bir kurum olduğunu da söyledi.

tbb4.jpg

MARAŞ BÖLGESİ ÖLÇÜSÜZ KAZANÇ DEMEK

“Bazı meslektaşlarımız bu konularla hiç ilgilenmedi ama Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesinde dünyanın en büyük uluslararası sempozyumunu yaptık” diyen Feyzioğlu, bu sempozyum sonucu ülkemizin Doğu Akdeniz’de ciddi bir strateji değişikliğine gittiğini vurguladı. Kıbrıs’taki Kapalı Maraş bölgesinin, TBB’nin planladığı şekilde açılması halinde ise dünyanın en değerli toprak parçası üzerinde başta inşaat sektörümüz olmak üzere birçok sektörün olağanüstü kazanç elde edeceğini kaydeden Feyzioğlu, “Maraş’ın açılması demek Türkiye için ölçüsüz bir para girişi, Türk ekonomisi için muazzam bir kazanç demek. İmar yetkisinin, binaların yıkım ve yapım işinin Türkiye’de olduğu dünyanın en pahalı toprak parçası orası” dedi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Suriye politikasıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: “Suriye ile derhal anlaşıp, küslüğü bırakıp, ilişkilerimizi sürdürmeliyiz. Bu işi Suriye Hükümeti’ne bırakmalı, Ruslar ve Çinlilerle birlikte Suriye’nin imar inşaasına girmeliyiz. ‘Al sen yönet, bizim şirketlerimiz yatırımcı olacak’ dediğimizde, Esat’ın buna hayır diyeceğini hiç düşünmüyorum.”

tbb1.jpg

ALLIOĞLU: ÖNCE GÜÇLÜ HUKUK SİSTEMİ

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu ise güçlü Türkiye ekonomisi için önce güçlü hukuk sistemine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yargıda reformun özellikle yabancı yatırımcıların birinci önceliği olduğunu kaydeden Başkan Allıoğlu, bu anlamda Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan Yargı Reformu Paketi'ni çok önemsediklerini ifade etti.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.