Binlerce çalışanın maaşı arttı!

Çalışan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarından yapılan yüzde 11,1'lik kesinti artık...

Binlerce çalışanın maaşı arttı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Emekli olup Bağ- Kur kapsamında çalışmaya devam eden emekliler, Ocak'taki çifte artışın ardından bu yılın 3'üncü zammına kavuştu.

Maaşlardan yapılan yüzde 10'luk kesintinin sona ermesiyle sağlanan yüzde 11,1'lik artışa, halen Bağ- Kur kapsamında çalışan memur emeklileri geçen ay kavuşmuştu.

Takvim'de yer alan haberde Söz konusu zam, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup Bağ-Kur'lu olarak çalışmaya devam edenlere de bu ay yansıdı.

ÖDEMELER BAŞLADI

Bu ayki maaş ödemelerinin başlamasıyla emekliler zamlarını ceplerine koymaya başladı. Kendi işini yapan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, yüzde 11.1'lik gelir artışını maaş ödeme günlerinde hesaplarında görecek. Örneğin; maaşı bin lira olan emeklinin eline yüzde 10'luk kesinti nedeniyle 900 lira geçiyordu. Bu emeklinin hesabına bu aydan itibaren artık bin lira yatacak. Söz konusu kişi 100 lira, bir başka deyişle yüzde 11.1 gelir artışı elde etmiş olacak.

655 BİN KİŞİ ALDI

Emekli aylığı almaya başladıktan sonra kendi nam ve hesabına çalışanların maaşlarından daha önce yüzde 15 kesinti yapılıyordu. Hükümet, geçtiğimiz yıl bu kesintiyi yüzde 10'a indirmişti. Bu yıl da çıkarılan yasayla kesinti tamamen kaldırıldı. Bu düzenleme ile 655 bin emekli gelir artışı elde etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamaya göre; kesintinin kaldırılmasıyla emekli aylıklarında yaklaşık 63 ile 345 lira arasında artış gerçekleşti.

KİMLERİ KAPSAMIYOR?

Bu düzenleme, halen bir işveren yanında çalışan emeklileri kapsamıyor. SSK kapsamında yaşlılık aylığı alıp özel sektör işyerlerinde aylığını kestirmeden SSK kapsamında çalışmaya devam edenler ile Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında emekli ve yaşlılık aylığı alıp SSK kapsamında çalışanların işverenleri, sigortalılara ödedikleri ücretten Sosyal Güvenlik Destek Primi keserek SGK'ya aylık prim ve hizmet belgesi bildirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.