Çalışanlar için 'otomatik' bireysel emeklilik hesabı geliyor

Hükümet haziran ayı sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle, tüm çalışanlara otomatik bireysel emekli...

Çalışanlar için 'otomatik' bireysel emeklilik hesabı geliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önceki gün ilk 3 aylık karnesi açıklanan “eylem planında” revizyon yapıldı. Yapılan revizyon, çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor.

21 Aralık’ta açıklanan ilk planda, bireysel emeklilik sisteminde otomatik katılım sisteminin pilot çalışmalarının yaygınlaştırılacağı açıklanmıştı. Bu maddenin yenilenen halinde ise bir adım daha ileriye gidildi.

Buna göre, 21 Haziran’da son bulacak 6 aylık dönem içinde, çalışanların otomatik olarak bir özel emeklilik sistemine dahil olacağı bir yapı kurulacak.

Bununla ilgili olarak bir kanun taslağı üzerinde çalışılıyor. Çalışmanın bu yasama döneminde meclisten çıkarılması ve yasalaşması hedefleniyor. Çalışanlar otomatik olarak bireysel emekliliğe yönlendirilirken, belirli bir süre içinde isterlerse sistemden çıkabilecekler.

Bireysel emeklilik sistemine otomatikman dahil olacak çalışanlara, Hazine’den de yüzde 25’lik devlet katkısı da verilecek. Söz konusu düzenlemeyle ilgili çalışmalardan sorumlu kurum da Hazine Müsteşarlığı olacak.

HACER BOYACIOĞLU / HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.