Çay poğaçadan daha pahalı!

Ankara’da bir işletmede 1 bardak çay 15 lira, unlu mamul ürünlerinden olan poğaça ise 12 liradan tüketiciyle buluşuyor. Çayın poğaçadan daha pahalı olması pes dedirtti!

Çay poğaçadan daha pahalı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Asgari ücretin artmasının ardından Başkent Ankara’da da gıda ürünlerine teker teker zam gelmeye başladı. Ankara’da ekmek başta olmak üzere unlu mamul ürünlerinin tamamı zamlandı. anadolugazete.com.tr muhabiri Ankara’da bir kafede çay ve poğaça fiyatlarını masaya yatırdı.

whatsapp-image-2024-02-11-at-19-40-56.png

ÇAY, POĞAÇADAN DAHA PAHALI!

Ankara'daki bir işletmede 1 bardak çay 15 lirayken, poğaçanın 12 lira olduğunu gözlemlendi.

505254.jpg

POĞAÇANIN MALİYETİ DAHA YÜKSEK!

Poğaçanın ham maddesinde un, tuz, maya ve yumurta bulunuyor. Ayrıca poğaçanın çeşidine göre de içeriğine konulan hammadde değişebiliyor. Peynir, zeytin, kaşar ve patatesli poğaça çeşitleri ise daha pahalıya satılıyor.

KAFEDE OTURMAK ÖĞRENCİ VE EMEKLİLER İÇİN HAYAL!

Ankara'da özellikle üniversite öğrencileri kafe ve işletmelere daha çok gidiyor. Hem işletmelerde ders çalışma imkanı bulunuyor hem de arkadaş ortamlarında rahat sohbet ediliyor. Ancak birçok işletmede çay ve kahve gibi içeceklerin fiyatı cep yakıyor.

img-4411.png

ANKARA’DA SİMİT 10 LİRA!

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, geçtiğimiz günlerde Ankara’da simide zam yapıldığını ve simit fiyatının 15 lira olduğunu duyurmuştu. Daha sonra simide yapılan zam geri alındı. Bunun üzerine Başkent'te simit 10 liradan tüketiciyle buluşmaya devam ediyor.

POĞAÇANIN FİYAT TARİFESİ 10 LİRA!

anadolugazete.com.tr muhabirinin Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odasından edindiği bilgiye göre, Ankara'da poğaçanın fiyat tarifesi 10 lira olarak devam ediyor.

img-4410-001.jpg

"İLERLEYEN GÜNLERDE SİMİDE TEKRARDAN ZAM GELEBİLİR!"

Oda Başkanı Savaş Delibaş, kira, hammadde (un, maya, susam gibi) elektrik, su, sigorta gibi birçok kalemde yaşanan artış nedeniyle ilerleyen aylarda simide tekrardan zam yapılabileceğini işaret ederek, "Maliyetlerin artması devam ederse simide ilerleyen günlerde tekrardan fiyat güncellemesi yapılabilir." demişti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.