Dünya Bankası'ndan alınan 18 milyar doların nerelere kullanılacağı belli oldu!

Dünya Bankası'nın 18 milyar dolarlık kredisinin kullanım alanları belirlendi. Bu kredi, özel sektörü desteklemek için 12 milyar dolarlık bir kısmıyla birlikte, deprem sonrası iyileştirme ve iklim değişikliğiyle mücadele için ayrılan kısmıyla dağıtılacak.

Dünya Bankası'ndan alınan 18 milyar doların nerelere kullanılacağı belli oldu!
Yayınlanma:

Türkiye'nin Dünya Bankası'ndan aldığı bu kredi, ülkenin ekonomisine ve kalkınmasına katkıda bulunacak şekilde kullanılacak. Özellikle, özel sektöre yönelik desteklerin artırılacağı vurgulandı. Dünya Bankası'nın açıklamasına göre, Türkiye için hazırlanan 18 milyar dolarlık paketin yaklaşık 12 milyar doları, özel şirketlerin küresel pazardaki rekabet güçlerini artırma ve yerel istihdamı teşvik etme amacıyla kullanılacak.

Ayrıca, kalan kısmın ise geçmiş yıllardaki deprem zararlarının onarılması, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliği nedeniyle yaşanan sel, kuraklık ve orman yangınları gibi sorunların ele alınması için kullanılacağı belirtildi.

Dünya Bankası'nın Türkiye için hazırladığı Çerçeve Programı'nın detayları da geçtiğimiz haftalarda paylaşılmıştı. Bu programın, 2024-2028 mali yıllarını kapsayacak şekilde üretkenlik artışı, istihdam ve kamu hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi ile doğal afetlere karşı dirençliliğe odaklanacağı ifade edildi.

Mülteci istihdamıyla ilgili şartlar hakkındaki iddialar da gündemde yer aldı, ancak Dünya Bankası'nın bu konuda net bir açıklama yapmadığı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.