Enflasyon sonrası Bakan Nebatiden çarpıcı açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati mart ayı enflasyonun yüzde 50,5 açıklamasının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nebati, “Vatandaşlarımızın menfaatine odaklı bir süreç yönetmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Enflasyon sonrası Bakan Nebatiden çarpıcı açıklama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pandeminin etkisini azalmasıyla birlikte küresel çapta ekonomik rakamlar rayına oturuyor. Son yılların en yüksek rakamlarıyla karşı karşıya kalan Türkiye pandeminin etkisinin giderek azalması ve doğru ekonomik politikalarla birlikte 2023 yılının ilk çeyreği tamamlanmadan enflasyondaki oranlar, Ocak ayında 57, 68 şubat ayında 55,18 ve son olarak açıklanan mart ayında ise 50,5 olurken ekonomideki kötü gidişatın ana sebebi enflasyonun yüksek baskısıdır.

"BÜTÜNCÜL VE VATANDAŞIMIZIN MENFAATİNE ODAKLI BİR SÜREÇ YÖNETİYORUZ"

Bakan Nebati, 2022 yılını yüksek enflasyon baskısıyla geçirildiğini dile getirerek, “Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin elbette farkındayız. Bu sebeple enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Biz bir sorunu çözerken farklı sorunlara yol açmadan ilerlemeye özen gösteriyor, “enflasyon düşsün de işsizlik artarsa artsın, yatırım ve üretim gücümüz zayıflasa da olur” gibi bir kolaycılığa düşmeden, bütüncül ve vatandaşımızın menfaatine odaklı bir süreç yönetiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.