Finans dünyasındaki dijitalleşme masaya yatırıldı

“Girişimcilik ve Finans Dünyasında Dijitalleşme” temasıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar, pandemi ile birlikte hız kazanan dijitalleşmenin ticarette yeni bir dönem başlattığına dikkat çekti.

Finans dünyasındaki dijitalleşme masaya yatırıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İş dünyasında birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi, Türkiye ve Suriye sermayeli KOBİ’lerin dayanıklılıklarının artırılması hedefiyle Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu SPARK iş birliği ile hayata geçirdiği “Dayanıklı KOBİ’ler Güçlü Yarınlar” projesi kapsamında yapılan webinar serisinin dördüncü buluşması, “Girişimcilik ve Finans Dünyasında Dijitalleşme” temasıyla düzenlendi. Haber Spikeri Seda Öğretir’in moderatörlüğünde yapılan etkinliğe, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar, Momento Kurucu ve CEO’su Zeynep Dağlı Kastro, Payfull Online Tahsilat Çözümleri Kurucu Ortağı Mohammed Alabed ve Eko Group Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Süzer katılım gösterdi.

 

Reyhan Aktar: “Bilim ve Ar-Ge teşvikleri ile dijitalleşme maliyetleri düşürülebilir”

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar, pandemi ile birlikte yaşanan sıkıntıların, bilginin en hızlı şekilde yayılımını sağlayan dijitalleşme ile aşılabileceğini söyledi. KOBİ’lerin pandemiden önce dijitalleşme alanında daha yavaş ilerlediklerini hatırlatan Aktar, “Pandemi ile birlikte ticarette yeni bir döneme girdik. Pazarlamada, satışta 7/24 aktif olunan bir ticaret politikasından bahsediyoruz. Sosyal medya artık yalnızca sosyalleşmek için değil pazarlama ve ticaretin yayılımı için de çok önemli bir kanal” dedi. KOBİ’lerin dijitalleşme sürecini ertelemelerindeki en önemli faktörün maliyet olduğunu vurgulayan Reyhan Aktar, şöyle devam etti; “Bugün dünya genelinde verilen teşviklerin hepsi, ülkelerin ilerlemek istedikleri yolu belirledikleri ekonomi politikaları üzerinden geliştiriliyor. Biz de bilime, Ar-Ge’ye önem verir, üniversitelerin, özel sektörün bu alanlarda gelişimine kaynak aktarabilirsek, ülkemiz bu alanlarda ilerleyecektir. Bu da KOBİ’lerin maliyet gerekçesiyle kaçındıkları yatırımları çok daha düşük maliyetlerle yapmalarına olanak tanıyacaktır.” 

 

Zeynep Dağlı Kastro: “Dijitalleşmedeki trend ödüllendirme için de geçerli”

 

Sadakat ve ödüllendirme sistemi Momento’nun Kurucusu ve CEO’su Zeynep Dağlı Kastro, pandemi ile birlikte hız kazanan dijitalleşmenin ödüllendirme için de geçerli olduğunu belirterek, “İçinde yaşadığımız dünya, dijitalleşmenin de hız kazanmasıyla çok hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Biz de teknoloji tabanlı, inovatif çözüm önerileri geliştirme hedefiyle kendimizi ve çalıştığımız firmaları sürekli bir adım daha öteye taşıyabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.  Pandemi döneminde pek çok firma için öncelik çalışanlarının sağlığı ve güvenliği oldu. Eş zamanlı yan haklar ve ödüllendirme de firmaların gündeminde önceliklendirildi. Bu sebeple ödüllendirme sistemlerinde dijital çözümlere talep arttı. Kısaca, dijitalleşmedeki trend ödüllendirmede de geçerli oldu” diye konuştu.

 

gorsel-(1).png

 

Mohammed Alabed: “Finansın karmaşık sistemine teknolojinin sihri eklendi”

 

Payfull Online Tahsilat Çözümleri Kurucu Ortağı Mohammed Alabed ise finansal sistemdeki karmaşık süreçlerin, teknoloji sihrinin eklenmesiyle birlikte daha hızlı, kolay ve dijital bir sisteme evrildiğini ifade etti. Fintech sektörüne girmeyi hedefleyenlere önerilerde bulunan Alabed, sözlerini şöyle sürdürdü; “Fintech sektörüne girilmeden önce düzenleme, finansman, ekosistem, pazar ve bilgiyi kapsayan beş faktörün kontrol edilmesi gerekiyor. Fintech sistemi hem B2B hem de B2C çözümü. Türkiye'den ve özellikle genç kuşaklardan bahsediyorsak, fintech sistemlerine olan güven sorununu aştığımızı görüyoruz. Ancak söz konusu B2B çözümler olduğunda, müşterilerin güvenini kazanmak ve onlara mükemmel bir deneyim sunmak için önümüzde uzun bir yol var.”

 

Serhan Süzer: “Fintech çözümleri KOBİ’lerin dinamik bir yapıya kavuşmasını tetikliyor”

 

Fintech’lerin, klasik bankacılık sisteminde yer almayan çözümler sunarak KOBİ’ler için avantaj sağladığına dikkat çeken Eko Group Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Süzer, “Fintech girişimlerinin finansal analiz, ödeme altyapısı ve muhasebe gibi alanlarda sunduğu uçtan uca çözümler, KOBİ’lerin çevik, hızlı ve dinamik bir yapıya kavuşması için gerekli olan teknik altyapıyı tetikliyor. Özellikle inovatif iş fikirleriyle hareket eden markalar, fintech girişimlerinin çözümleri ile çok kısa sürelerde kendilerini geliştirerek ciddi kazanımlar elde edebiliyor” dedi. Pandemi döneminde fintech’lerin öneminin daha net bir şekilde anlaşıldığını belirten Süzer, bu trendin özellikle dijital ödeme alanına büyük ivme kazandırdığına da vurgu yaptı.

 

“Dayanıklı KOBİ’ler Güçlü Yarınlar Buluşmaları”nın son iki etkinliği; 5 ve 18 Mayıs tarihlerinde farklı temalarla düzenlenecek. Çevrim içi etkinlikler, www.dkgy.org adresi üzerinden takip edilebilir.

 

25 Türkiye, 25 Suriye sermayeli KOBİ’ye 1,5 milyon TL fon

 

Türkiye ve Suriye sermayeli KOBİ’ler arasında birlikte çalışma kültürünü geliştirmeyi hedefleyen “Dayanıklı KOBİ’ler Güçlü Yarınlar” projesi ile KOBİ’lerin afet ve pandemi gibi krizlere karşı dayanıklılıklarının artırılmasına, dijital dönüşüm süreçlerinin desteklenmesine, sosyal bütünlük sağlanmasına, ekonomik kapsayıcılığı artırılmasına ve iş gücü kaybının önlenmesine katkı sunulması da amaçlanıyor. 25 Türkiye, 25 Suriye sermayeli olmak üzere toplam 50 KOBİ’nin katıldığı proje; eğitim, webinar, eşleştirme ve koçluk toplantıları olmak üzere dört ana faaliyet alanı üzerinden gerçekleştiriliyor. Katar Kalkınma Fonu - Qatar Fund For Development (QFFD) tarafından finanse edilen sekiz ay süreli proje kapsamında ayrıca, her bir katılımcı firmaya 30 bin TL olmak üzere toplam 1,5 milyon TL fon sağlanacak. Fon, dijital dönüşüm süreçlerinin iyileştirilmesi ve projenin eğitim süreçlerinde belirlenen altyapı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.