Gazi maaşlarına zam! Gazi maaşı asgari ücretle eşitlendi

Gazi maaşlarıyla ilgili beklenen haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, gazilere ödenen aylıkların asgari ücret ile eşit olacağını açıkladı.

Gazi maaşlarına zam! Gazi maaşı asgari ücretle eşitlendi
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, sosyal paylaşım platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Meclise sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir ve vatana fedakarca hizmet etmiş gazilerimizin yanındadır” bilgilerini paylaştı.

EMEKLİYE İKRAMİYE MÜJEDESİ

Bunun yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olacağını açıklamıştı. Yaklaşık 15 milyon emeklinin yararlanabileceği ikramiye, hem Ramazan Bayramı'nda hem Kurban Bayramı'nda hesaplara yatacak. Böylece emekliye 2 bayramda toplamda 4 bin TL ikramiye ödemesi yapılmış olacak.

gazi-maaslari-ne-kadar-oldu.png

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL OLUYOR

Diğer yandan, emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum