Gram altın yeni rekora imza attı

ABD'de yükselişini üçüncü gününde de sürdürdü ve dün rekor seviyeye ulaşan gram altın 1261.04 TL seviyesinde yeni rekora imza attı.

Gram altın yeni rekora imza attı
Yayınlanma:

ABD'de zayıf seyreden enflasyon verileri ve Fed'in faiz artırmayacağına dair artan beklentilerin ardından altın, ABD'de yükselişini üçüncü gününde de sürdürdü ve dün rekor seviyeye ulaşan gram altın 1261.04 TL seviyesinde yeni rekora imza attı.

Spot altının onsu 2.024 dolardan işlem görüyor. Altının gramı rekor seviyelere yakın seyrederken, piyasalarda 1260 TL'den alıcı buluyor.

gram-altin.jpg

Doların değeri zayıflarken değerli metaller destek buldu ve pazartesi gününden bu yana yüzde 1'den fazla yükselerek, 2 bin dolar seviyesinin üzerinde kaldı.

Fed yetkilileri önümüzdeki ay faiz artırım süresini uzatıyor gibi görünürken, çarşamba günü beklenenden düşük gelen enflasyon verileri, faiz oranlarının bu yıl sonuna kadar düşeceğine dair beklentileri artırdı. Ancak, Fed'in enflasyonu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çabalarını sürdürmeye hazır olması nedeniyle, mayıs ayında yeni bir faiz artırımına gidileceğine ilişkin kısa vadeli beklentiler altının yukarı yönlü hareketini sınırlayabilir.

Çekirdek enflasyon, ABD'de bir yıl öncesine göre yüzde 5,6 artış gösterdi.

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.