Haftanın ilk gününde borsada durum ne? Dolar ve Euro yerinde duramıyor!

Haftanın ilk gününde dolar ve euro kurları hareketliliğine devam etti. Yılın son pazartesi gününde dolar ve euro yükselişini sürdürüyor.

Haftanın ilk gününde borsada durum ne? Dolar ve Euro yerinde duramıyor!
Yayınlanma:

Dolar ve euro, yeni haftaya yükseliş eğiliminde başladı. Dolar 29,27 liradan günü açarken, euro da 32,24 lirayla haftaya 'merhaba' dedi.

14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerin ardından yatırım araçlarında yaşanan artış, son yedi aydır dolar ve eurodaki yükselişin devam etmesine neden oluyor. Seçimler öncesinde doların 20 liranın altında, euro ise 21,5 lira civarında seyrettiği göz önüne alındığında, seçimlerin ardından doların hızla 23 liraya, euro'nun da 25 liranın üzerine çıktığı görülüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın altı aylık faiz artırımlarına rağmen dolar ve euro, 30 lirayı aşmış durumda.

Bugün ise dolar 29,22 liranın üzerinde işlem görürken, euro ise 32,24 liradan alıcı buluyor. Ancak euroda hafif bir düşüş gözlemleniyor.

Ülke ekonomisi ve döviz kurları arasındaki bu dalgalanmalar, piyasaların ve yatırımcıların yakından takip ettiği bir konu olmaya devam ediyor. İlerleyen süreçte alınacak ekonomik politikalar ve piyasalardaki gelişmeler, dolar ve euro gibi önemli döviz kurlarının seyrini etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.