Henkel, 2020 için öngörüsünü açıkladı

Henkel 2019’da değişken bir iş performansı sergiledi ve 2020 için öngörüsünü açıkladı.

Henkel, 2020 için öngörüsünü açıkladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Henkel 2019’da değişken bir iş performansı sergiledi ve 2020 için öngörüsünü açıkladı.


Henkel CEO’su Carsten Knobel, “2019 yılının başında, markalarımızı, teknolojilerimizi ve yeniliklerimizi güçlendirmek ve Henkel’in dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla 2019 ve sonrası için büyüme yatırımlarını yıllık 300 milyon Euro civarında artırma planımızı açıkladık. Aynı zamanda üretim alanlarının ve inovasyon merkezlerinin genişletilmesine ve iyileştirilmesine yönelik yatırımlarımıza devam ettik. Ayrıca, farklı iş birimlerimizi yaklaşık 600 milyon Euro değerinde hedefe yönelik satın alma ve ortaklıklarla güçlendirdik.” şeklinde konuştu.

2020 için Öngörü

Henkel 2020’de yüzde 0 ile 2 arasında bir organik satış büyümesi beklemektedir. Faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) marjının yüzde 15 seviyelerine ulaşması beklenirken, imtiyazlı hisse başına karlılıkta (EPS) ise sabit kurlarda tek haneli yüzde oranın orta ila üst seviyelerinde azalma öngörülüyor.

2019 Mali Yılında Satış ve Kar Performansı

2019 mali yılında satışlar nominal olarak yüzde 1,1 oranında yükselerek 20,114 milyar Euro olarak gerçekleşti. Kur etkilerinin satış büyümesi üzerinde yüzde 0,6 oranında pozitif bir etkisi oldu. Kur etkileri hesaba katılarak değerlendirildiğinde satışlarda yüzde 0,5 oranında bir büyüme gerçekleşti. Satın alma ve elden çıkarmaların katkısı da yüzde 0,5 oranında idi. Kur etkileri, satın alma ve elden çıkarmaların etkisinden arındırılmış organik satış büyümesi değişiklik göstermeyerek yüzde 0,0 oranında gerçekleşti.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.