IBAN kiralayanlar hapis cezası alabili

Ticaret Bakanlığı, bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başkaları tarafından kullanılmasının yasal olmadığını hatırlatarak bu tür faaliyetlerde bulunanların hapis cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

IBAN kiralayanlar hapis cezası alabili
Yayınlanma:

IBAN kiralama ilanlarına dikkat çeken Bakanlık, dolandırıcıların tüketicilere yasa dışı yollarla para transferi yapma vaadiyle yaklaştığını açıkladı. Özellikle, araç veya ikinci el ürün alım satım siteleri, sosyal medya platformları gibi yaygın kanallar üzerinden dolandırıcıların tüketicileri hedef aldığına dikkat çekildi. Öğrenciler, ev hanımları ve yaşlılar gibi ekonomik olarak kısıtlı veya daha savunmasız tüketicilerin özellikle hedef alındığı belirtildi.

Bakanlık, dolandırıcıların tüketicilerin bilgisizliğinden veya güvenlerinden faydalandığını vurguladı. Bu tür dolandırıcılıkların önlenmesinin amaçlandığı, dürüst işletmelerin ve markaların itibarının korunması gerektiği ifade edildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığını Önleme Çalıştayı'nda, çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iş birliği yapıldığı belirtildi. Bu çalışmaların dolandırıcılıkla mücadelede atılacak adımları değerlendirdiği ifade edildi.

Tüketicilere, sahte veya kendilerine ait olmayan bilgiler içeren iletilerden, reklam ve mesajlardan kaçınmaları, hesap bilgilerini paylaşırken dikkatli olmaları ve alışılmadık derecede cazip tekliflere karşı tetikte olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Son dönemde yaygınlaşan IBAN kiralama ilanlarına karşı da dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Bir banka hesabının başkaları tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ettiği ve ciddi cezaları beraberinde getirebileceği hatırlatıldı.

Bakanlık, bu tür dolandırıcılık vakalarının soruşturulmaya devam edeceğini ve tüketicilerin haklarını korumak için çaba göstereceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.