IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı... Mehmet Şimşek de katılacak

IMF ve Dünya Bankası'nın her yıl düzenlediği Bahar Toplantıları, küresel ekonomideki zorluklar ve fırsatların tartışıldığı bir platform olarak başladı.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı... Mehmet Şimşek de katılacak
Yayınlanma:

Bu yıl, enflasyon ve jeopolitik gerilimlerin arttığı bir döneme denk gelen toplantılar, ABD'nin başkenti Washington'da 20 Nisan'a kadar devam edecek. Bakanlık düzeyindeki toplantılar ile ana etkinlikler ise 17-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Maliye bakanları, merkez bankası yetkilileri, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin bir araya geldiği bu toplantılarda, küresel ekonomik görünüm, yoksulluğun azaltılması ve ekonomik kalkınma gibi konular ele alınacak.

Toplantılar çerçevesinde, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu gibi önemli raporların yanı sıra Küresel Finansal İstikrar Raporu ve Mali İzleme Raporu gibi değerlendirme raporları da açıklanacak.

Ayrıca, bölgesel brifingler ve uluslararası kalkınma, borç sorunları, ekonomik toparlanma, iklim değişikliği ve yapay zeka gibi konulara odaklanan forumlar düzenlenecek.

Türkiye'yi temsil edecek isimler arasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da yer alacak. Şimşek ve Karahan, etkinliklerde bazı konuşmacı olarak da katılacaklar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.