İslam Memiş'ten korkutan açıklama! Asıl gram altındaki bombaya bak sen...

İslam Memiş, bir finans analisti olarak dolar, borsa, euro, gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş gibi piyasalarda yaşanan hareketlilikle ilgili uyarılarda bulunmuştur.

İslam Memiş'ten korkutan açıklama! Asıl gram altındaki bombaya bak sen...
Yayınlanma:

İSLAM MEMİŞ'İN AÇIKLAMALARI:

Borsa İstanbul günü yüzde 2 primle tamamladı ve 4589 puanla kapanış yaptı. Memiş, orta ve uzun vadede borsa beklentisinin pozitif olduğunu belirtmiştir. 4300-4800 aralığını takip etmeye devam etmekte ve 4500 ve altındaki seviyeleri kademeli alım fırsatı olarak değerlendirmektedir. Yaz aylarında ise 6000 seviyesini beklemeye devam etmektedir.

Dolar kurunda sert düşüşler yaşandığını ve buna bağlı olarak borsada da sert düşüşlerin olduğunu ifade etmektedir. Ancak, Memiş'e göre yaz aylarında doların yükselmesi ve borsada da yükselişlerin görülmesi beklenmektedir.

Dolar kurunda yaşanan düşüşlerle ilgili olarak Memiş, 22.40-22.60 seviyelerinden dolar alanların zarar ettiğini belirtmektedir. Gram altın ve gram gümüş alanların ise manipülasyonla zarar ettiğini ifade etmiştir. Ancak, dolar kurundaki düşüşleri fırsat olarak görmekte ve 20-22 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğini belirtmektedir.

Euro TL'de ise sert yükselişler yaşandığını ve 23-24 TL bandına kadar çıktığını ancak bugün 21.96'ya gerilediğini ifade etmektedir.

İslam Memiş, seçim öncesi piyasalarda yaşanan hareketlilik ve döviz büfeleri önünde oluşan kuyruklara da değinmiştir. Ancak, önümüzdeki seçim öncesi haftada böyle bir durumun yaşanmayacağını belirtmiştir.

islam.jpg

İSLAM MEMİŞ'İN ALTINLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDEDİR:

ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından ons altında agresif yükselişler yaşandığını belirten Memiş, ons altının balon olduğunu ve geri çekilmelerin kaçınılmaz olduğunu söylemektedir. 1960 ve 1910 dolar seviyelerine geri çekilmelerin yaşanması beklenmektedir. Memiş, 2030 doların direnç seviyesi olarak belirleneceğini ifade etmektedir. Merkez bankalarının piyasayı oyalamasının ise haziran sonuna kadar devam edeceğini düşünmektedir.

Şu anda ons altının 1987 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, 1960 doları beklediklerini ve 1980 doların güçlü bir destek seviyesi olduğunu ifade etmektedir. Bu noktadan tekrar bir tepki yükselişi yaşanabileceğini ve 2000 doların test edilebileceğini belirtmektedir. Memiş, seçim öncesi döviz alanların ons altındaki düşüşten faydalanabileceğini ve zararlarını böylece telafi edebileceklerini söylemektedir. Bu işlemi parite üzerinden yapmanın daha uygun olacağını belirtmektedir.

Gram altın konusunda ise Memiş, yüksek fiyat seviyelerinden gram altın alanların zarar ettiğini ve manipülasyonlara dikkat çekmektedir. Kuyumcu önlerinde oluşan kuyruklara karşı uyarıda bulunan Memiş, düşüşlerin zaman zaman yaşanabileceğini ancak kendisinin beklemediğini ifade etmektedir. Dolar kurunda geniş bant aralığı beklerken gram altında da 1350-1450 lira aralığında dalgalanma beklediğini belirtmektedir. Daha düşük fiyatlarda alım yapmak isteyenlere yüzde 50 oranında alım yapmalarını ve beklemelerini önermektedir.

Ons gümüş tarafında ise 23.73 dolardan işlem görüldüğünü belirten Memiş, tekrar 24 dolar seviyesine ataklar gerçekleşirse 23.80 dolara kadar gerileme olabileceğini ifade etmektedir. Eğer 23.80 doların altında iki gece kapanış gerçekleşirse ons gümüşün tekrar 23 doların altına düşebileceğini söylemektedir. Gümüş almak isteyenlere ise bu seviyelerden alım yaparak zararlarının bir kısmını kapatabileceklerini önermektedir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.