Kapalı fabrikayı açtırmak için aday oldu

Kırklareli'ye bağlı Büyükmandıra Belde Belediye Başkanı ve aynı zaman Ziraat Mühendisi olan Sertaç Balyemez, 21 Mayıs'ta gerçekleşecek Alpullu Pancar Ekicileri Kooparatifi (PANKOBİRLİK) seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığına kapalı şeker fabrikasını açt

Kapalı fabrikayı açtırmak için aday oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açılışını gerçekleştirdiği, Türkiye’nin ikinci büyük şeker fabrikası olan Alpullu Şeker Fabrikası kurulduğu günden beri hem pancar ekicileri hem de bölge halkı için çok büyük bir gelir kaynağı olmasına rağmen son 3 yıldır mevcut yönetimin ilgisizliği sebebiyle çalıştırılmıyor. Fabrikanın çalıştırılmamasının bölge halkı açısından maddi ve manevi büyük bir kayıp içerisine girdiğini tespit eden Kırklareli'ye bağlı Büyükmandıra Belde Belediye Başkanı Sertaç Balyemez ve ekibi, bu durumun yarattığı toplumsal sosyolojik sorunu ele aldı.

"BU TOPRAKLAR CANLANSIN, BÖLGE KALKINSIN"

Balyemez, "Ben bir belediye başkanıyım ancak aynı zamanda ziraat mühendisiyim. Alpullu Şeker Fabrikası’nın çalıştırılmamasını hem bir belediye başkanı gözüyle hem de bir ziraat mühendisi olarak ele almam gerekiyordu. Bu yüzden ekibimizle birlikte uzun süren istişareler sonucu bazı tespitlerde bulunduk. Bu tespitlerin başında fabrikanın çalışmamasıyla birlikte bölgesel istihdamın düştüğünü, işsizliğin arttığını ve buna bağlı olarak bölgesel göçlerin yaşandığını gördük. Bu tespit karşısında baktık ki Trakya bölgesindeki tüm siyasi otoriteler de bizimle aynı fikirdeler. Biz ekip olarak bu toprakların canlanmasını, bölgemizin kalkınmasını isteyenler olarak bu duyarsızlığa karşı gelmemiz gerekiyordu. İşte bu yüzden Sınırlı Sorumlu Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 21 Mayıs'ta gerçekleştireceği genel kurulun, fabrikanın çalışması için bir adım olacağını düşündük ve aday olduk" dedi.

Alpullu Şeker Fabrikası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.